© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
20.09.2024 12:30:50

V Krki stara zgodba: Upanje, da je to tisto leto
Plus

alesfevzer.com

V Novem mestu je zgodba zelo podobna kot pri Olimpiji. Hoteli so izbrisati čim več povezav s prejšnjo sezono in vse začeti na novo.

Začelo se je pri menjavi trenerja Gašperja Okorna z Dejanom Jakaro, nadaljevalo pa v igralskem kadru. Dolenjci bodo s prevetreno oziroma skoraj novo zasedbo spet poskusili sezono narediti bolj uspešno in zlasti manj stresno, torej zagotoviti si obstanek v ligi ABA pred zadnjim(i) krogom(i).

Tudi Okornu ni uspelo tisto, kar ni že nekaterim njegovim predhodnikom. Krka je tudi pod njegovim vodstvom v ligi ABA životarila pri dnu lestvice in na koncu tudi obstala čisto na dnu, a ji je sreča, ker se je tekmovanju pridružil Dubaj, omogočila nadaljevanje igranja v regionalni ligi. Čeprav je po vrnitvi v ligo ABA 1 v prvi Okornovi sezoni na klopi v klubu vel velik optimizem, da se bo Krka lahko kosala z večino ekip na Jadranu in ne bo spet borbe za obstanek, se je zgodilo prav to. Voz je zelo hitro začel drseti navzdol in kmalu je bilo jasno, da bo to še ena sezona, v kateri bo šlo za preživetje. Začetni optimizem je hitro uplahnil, z nizanjem porazov pa se je vse bolj razkrivalo tudi, da znotraj ekipe ni kemije, da marsikaj ne 'štima', torej ni bil izpolnjen tisti osnovni pogoj za to, da moštvo dosega dobre rezultate. Zgrešilo se je tudi s tujci in končalo se je klavrno, Novomeščani v ligi ABA spet niso za seboj pustili nikogar in bi izpadli, če ne bi prišlo do sprememb, ki so jih obdržale v regionalni druščini.

Jakara novo upanje
Podobno kot pri Olimpiji se je tudi v Novem mestu že v naprej vedelo, da se bo sodelovanje s trenerjem končalo. Ni bilo več kohezije med Okornom in vodstvom, najbrž tudi ne z igralci, ki so prišli v poštev, da ostanejo. Takih namreč ni bilo veliko. Po dveh letih je Okorn dvignil sidro, Krka pa se je pognala v lov za Dejanom Jakaro, ki je od lanskega novembra vodil podgoriški SC Derby. Bil je prvi izbor, Dolenjci pa so vedeli, da niso njegova edina opcija in morajo čakati. Na srečo zanje tudi sam Jakara ni želel biti preveč dolgo v negotovosti in je privolil v vrnitev domov. Potem, ko je imel v prejšnjih letih v vlogi trenerja Heliosa številne vroče obračune s Krko, je zdaj sam postal strateg drugega najuspešnejšega slovenskega kluba. Prodorni gorenjski trener je novo upanje Novomeščanov, da Krko vsaj približno popelje tja, kjer je nekoč že bila. To pa je sredina lestvice lige ABA, tam, kjer ni nenehnega tresenja, ali se bo izšlo z obstankom ali ne. Zadnja leta je bilo vedno tako in ni se vedno izšlo.