© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
18.09.2024 13:42:33

Trener zmajev pomenljivo dejal: 'Manjka mi še veliko igralcev'

Cedevita Olimpija je dobro krenila v sezono.

Zmaji so na prvi uradni tekmi v superpokalu zlahka odpravili Krko, ki jim ni bila dorasel tekmec. Razlika ob koncu je bila 30 točk, lahko pa bi bila še višja. Zadovoljen je bil tudi trener Zvezdan Mitrović. "Dobra tekma. Vedno, ko ima tekma tekmovalen naboj, je motiv drugačen kot na pripravljalnih srečanjih. Igralci so tekmo vzeli resno, nekateri fantje so dobro izkoristili priložnost. Krka bo naš tekmec v ligi ABA in prvenstvu, zadovoljen sem s prikazanim in s prvo lovoriko," je dejal Črnogorec, ki je od svojih varovancev tudi pri visokem vodstvu zahteval, da ne popuščajo in še naprej igrajo agresivno ter maksimalno zavzeto. "Sploh nisem gledal rezultata. Fantom sem samo govoril, da igramo tisto, kar smo trenirali. To je bila zadnja tekma pred začetkom lige ABA in eurocupa, kjer nas na začetku čakata dve težki gostovanji. Izkoristili smo to tekmo, da fantje pridejo v ritem. Sicer pa se trudim, da so tudi treningi vedno na maksimalni ravni, tako kot tekme," je pojasnil Mitrović.

Ta je moral pred dvobojem s Krko odločiti, katere tujce bo uvrstil v moštvo, saj lahko na tekmah pod okriljem KZS nastopajo največ štirje, Olimpija pa jih ima trenutno osem. Četverica, ki ni igrala, je bila Devin Robinson, D.J. Stewart, Lovro Gnjidić in Joan Beringer. To so bile kar sladke skrbi za Mitrovića, saj naj bi bila krilni center Robinson in branilec Stewart med glavnimi nosilci igre. "Imel sem dve štirici: gospoda MVP-ja in Bineta Prepeliča. Gledal sem po pozicijah. V postavo sem uvrstil dve petici (Geben in Ogbeide o.p.), na žalost je Beringer zbolel, enako Gnjidić, dva mlada igralca, ki bi morala igrati. Vzel sem dve petici, na trojki smo imeli Glasa, Radovića, malo Blažiča. Izbirali smo samo po pozicijah, nič posebnega," je razlagal Mitrović.

Gospod MVP je seveda Žiga Daneu, ki ga je Mitrović pohvalil že po tekmi s Panathinaikosom na turnirju v Tivoliju. "Rekel sem mu, da je lahko dobro igrati proti Panathinaikosu ali Bayernu, ko od tebe nihče nič ne pričakuje. Pokaži tokrat, da si pravi. Res je upravičil pričakovanja. Je pa pred njim še veliko dela," je dejal trener zmajev, ki je dobil tudi vprašanje, če je zadovoljen s trenutno sestavo moštva ali še kaj manjka. "Manjka mi še veliko igralcev," je s hitrim odgovorom kar malo šokiral, ne vedoč, ali se šali ali misli resno. Najbrž nekaj vmes ... "To, kar smo opravili v prestopnem roku, je korektno. V okviru tega proračuna so igralci zelo solidni, celo več od tega. Če pa želimo še kaj več, če bodo apetiti zrasli, potem ... Vse je odvisno od ambicij. Gremo počasi naprej, najbolj pomembno mi je, da ti igralci dobro delajo, potem pa bomo videli," je povedal Mitrović.