© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
03.04.2015 22:41:41

Pa je postalo zanimivo, SKA slavil v Moskvi

Profimedia

Na peti tekmi finala zahodne konference v ligi KHL je St. Peterburg v Moskvi vzel mero CSKA-ju.

Videti je bilo, da bo lažje. Vsaj po prvi treh obračunih. CSKA Jana Muršaka je še v sredo popoldne v seriji vodil s 3:0 in bil le majhen korak oddaljen od velikega finala, a hitro so se stvari obrnile.

V sredo zvečer je SKA z odlično igro drugo srečanje na domačem ledu dobil s 4:1, nato pa je danes zagospodaril še v ruski prestolnici, kjer je domače moštvo izgubilo kar s 6:2.

CSKA sicer v seriji še vedno vodi, a zdaj z le še eno zmago prednosti, 3:2, korak do velikega finala pa je postal veliko daljši. Naslednji obračun je na sporedu v nedeljo, moštvi pa se bosta preselili nazaj v St. Peterburg.

Jan Muršak se v strelsko statistiko ni vpisal tudi na peti tekmi. Na ledu je preživel 14 minut in 22 sekund, v tem času dvakrat streljal na gol, dobil tri od petih sodniških metov ter blokiral en strel.

Pri gostih sta se po dvakrat med strelce vpisala Jevgenij Dadonov in Artemij Panarin, po enkrat pa še Andrej Kuteikin in Anton Burdasov. Za domače sta mrežo zatresla Stephane Da Costa in Aleksander Radulov.