© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
19.11.2014 20:39:33

Bašič pristan našel v Neuillyju

Arsen Perić

V ligi VHL gre moštvoma Andreja Tavžlja in Žiga Pavlina sijajno, v Franciji naši "legionarji" nase še opozarjajo z učinkovitostjo.

V drugi ruski ligi VHL imajo trije slovenski branilci mešane občutke.
Najslabše gre v zadnjem času Krasnodarju Sabahudina Kovačevića, ki je nanizal pet zaporednih porazov. Na zadnjih treh obračunih je brez Sabahudina Kuban z 2:5 klonil v Čelmetu, nato pa še v Karagandiju Žiga Pavlina, ki je za zmago SaryArke prispeval dve podaji. V 11. minuti je v power playu podal za vodstvo z 2:0, v 58. pa je asistiral še pri tretjem golu. Nazadnje je Krasnodar doma z 1:3 izgubil še proti Lipecku 1:3, Kovačević je to pot sicer igral, a se v statistiko ni vpisal.

SaryArki iz Karagandija gre veliko boljše, v zadnjih sedmih tekmah je le enkrat izgubila, pa še to po podaljšku. To je bilo v Ust-Kamenogorsku, kjer je Kazzinc Torpedo slavil s 3:2, nazadnje pa je SaryArka s 3:1 slavila v Angarsku, še prej pa nad zgoraj omenjenim srečanjem s Krasnodarjem. Pavlinove statistike so ostale prazne.

ŠESTKRAT V SEDMIH
Z novembrskimi predstavami so zadovoljni tudi v taboru Torosa iz Neftekamska, saj so na zadnjih sedmih srečanjih šestkrat slavili. Z 1:0 je Toros ugnal Dizel iz Penze (Andrej Tavželj je moral enkrat na kazensko klop), Neftekamsk je nato brez Andreja Sarov odpravil s 4:1, Iževsk pa s 6:3, Tava je moral tudi na tej tekmi enkrat na hladno. Danes je Neftekamsk s 4:3 slavil še v Permu, kjer pa se naš branilec ni vpisal v statistiko.

Po 25. krogih je SaryArka s 50 točkami na drugem mestu, Neftekamsk je s 44 osmi, Kuban pa je s 34 točkami 13.

GOLIČIČEVE TRI
Tudi v Franciji so naši »legionarji« precej zaposleni in večinoma tudi uspešni.
Tako se je Mitja Šivic z Grenoblom v zadnjih dveh krogih veselil prav toliko zmag. Strasbourg je klonil z 1:2, Dijon pa z 2:3 po kazenskih strelih.

Enak podvig je uspel tudi Gapu Boštjana Goličiča. V Brestu je zmagal s 5:4, naš reprezentant je v 5. minuti v power playu podal za vodstvo z 2:1, nato je v 33. ponovil vajo, da je Gap prišel v vodstvo z 3:1. Po kazenskih strelih je Gap s 6:5 nato premagal Chamonix, Boštjan pa je v 38. minuti podal za izenačenje na 5:5, v drugi seriji loterije pa se ni vpisal med strelce.

BRIANÇON UGNAL EPINAL
Tudi pri Briançonu so zadovoljni. V Caenu so hudiči s 3:2 slavili po kazenskih strelih, nato pa s 6:2 ugnali tudi "slovenski" Epinal. Pri poražencih je Anže Kuralt ob podaji Gašprja Sušanja v 22. minuti zadel za znižanje zaostanka na 1:2, v 33. je nato Ken Ograjenšek izenačil na 2:2, a potem je na sceno stopil Jaka Ankrest, ki je dvakrat plošček poslal v mrežo. Najprej je v igri z dvema več poskrbel za vodstvo s 3:2, kasneje pa še za 4:2, v 60. minuti pa je v statistiko dodal še podajo. Andrej Hočevar je pred mrežo Epinala obranil 18 oziroma 78 odstotkov strelov.

Epinal je bil vseeno lahko deloma zadovoljen, saj je v Dijonu prišel do zmage s 4:1. Kuralt se je v statistiko vpisal z dvema, Ograjenšek pa z eno podajo, Sušanj je moral enkrat na kazensko klop, Hočevar pa je obranil 28 oziroma 97 odstotkov strelov.

Po desetih krogih sicer najboljše kaže Grenoblu, ki je z 20 točkami na vrhu lestvice. Epinal je s 14 točkami tretji, Gap je s 13 šesti, Briancon pa z 11 deseti.

V DUNKERQUEJU ŠE VEDNO ŽALUJEJO
V drugi francoski ligi pa se je v zadnjem tednu povečala slovenska četa, saj se je Neuillyju pridružil Luka Bašič. Do zdaj zaigral na dveh tekmah, naprej, ko je Neuilly s 4:2 slavil v Choletu, kjer je slovenski napadalec v 44. minuti podal za vodstvo s 3:1, Bordeaux Dejana Žemve pa je Lukovo moštvo nato ugnalo s 6:2. Luka je v 14. minuti zadel za vodstvo z 2:0, v 27. pa je podal še za 3:0.

Bordeaux je do zmage s 3:1 prišel nad Courbevoiejem. Žemva je v 45. minuti podal za vodstvo z 2:0, tako on kot na drugi strani Davor Rakanović, pa sta morala enkrat na klop za kaznovane. Jure Verlič je branil celo tekmo.
Courbevoie je nato doživel še visok poraz proti Dunkerque, ki je bil boljši s kar 10:4. Pri zmagovalcih je Denis Kadić dvakrat podal (za vodstvo s 3:0 in 4:0), pri poražencih pa je moral Rakanović enkrat na hladno, Verlič je branil celo tekmo.

Dunkerque je prestavil dve tekmi, saj v tem okolju še vedno žalujejo in so zgroženi nad tragedijo, ko je 2. novembra na tekmi osemletnega dečka Huga na tribuni v glavo zadel plošček, zaradi česa je kasneje v bolnišnici tudi preminil.

Po nepopolnem desetem krogu najboljše kaže Bordeaxu, ki je s 14 točkami drugi, Neuilly je z devetimi sedmi, Courbevoie je s sedmimi 11., Dunkerque pa je s štirimi na zadnjem, 13. mestu.