© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
17.11.2014 21:11:09

Urbas na Švedskem kot riba v vodi

Arsen Perić

Preverili smo, kako gre našim "legionarjem" na Češkem, Švedskem in v ZDA

V preteklem tednu so v češki ekstraligi moštva odigrala tekme 19., 20. in 21. kroga.
Pardubice so prva s 6:2 premagale Zlin, Robert Kristan pa je obranil 26 oziroma 93 odstotkov strelov. V vlogi drugega vratarja je bil Robi v Brno, kjer so s soigralci izgubili z 0:5, ko so doma z 2:5 izgubili proti Libercu pa je obranil 22 oziroma 85 odstotkov strelov. Pardubice pa so v naprej odigrale tekmo 24. kroga, v katerem so s 6:3 ugnale Karlovy Vary. Blaž Gregorc je v 30. minuti podal za vodstvo s 4:1, Lix pa je obranil 26 oziroma 91 odstotkov strelov.

NAJPREJ NI IGRAL, NATO PA PODAL
Le enkrat se je v zadnjih treh tekmah veselila Mlada Boleslav Mitja Robarja in Luka Vidmarja. V Karlovy Varyju so z 2:3 izgubile po podaljšku, Trinec je bil nato uspešnejši s 4:2 (Mitja ni igral), nazadnje pa je Mlada Boleslav le zmagala. S 4:1 je ugnala Hradec Kralove, Mitja pa je v 23. minuti podal za vodstvo z 1:0.

Praška Sparta je odigrala dve tekmi. V Olomucu je z 2:1 slavila po podaljšku, po istem scenariju, a z ravno obratnim razpletom, pa je Pražani izgubili proti Zlinu, ki je bil po podaljšku boljši s 4:3. V 56. minuti je v power playu Robert Sabolič podal za vodstvo s 3:2, v statistiko pa se je vpisal še z eno malo kaznijo.
Po nepopolnem 21. krogu s 45 točkami vodi Trinec, Sparta je z 38 tretja, Pardubice s 36 pete, Mlada Boleslav pa je s 26 točkami deseta.

POGREŠALI PODLIPNIKA
V drugi češki ligi so zadnji teden hokejisti dvakrat oblekli tekmovalne drese.
Češke Budejovice so naprej s 3:8 izgubile v Chomutovu, kjer je Rok Pajić v 31. minuti v power playu izenačil na 2:2 (enkrat je moral tudi na kazensko klop), v Prostejovu pa je Pajićevo moštvo prišlo do zmage s 7:3, naš napadalec pa je v 42. minuti v igri z dvema več zadel za vodstvo s 5:3.

pajic vazi
vazi


Havirov Jurija Repeta je dvakrat ostal praznih rok. Prostejov je bil boljši s 4:3, Litomerice pa z nogometnim izidom 1:0.

Jihlava je dvakrat prišla do točk. Na prvi tekmi sicer le do ene, ko je v Benatky nad Jizerou po kazenskih strelih izgubila z 1:2. Usti nad Labem je nato ugnala s 5:2, v statistiko se Miha Štebih ni vpisal, Matica Podlipnika pa obakrat ni bilo v postavi.
Po nepopolnem 25. krogu na lestvici z 32 točkami vodil Trebič, Češke Budejovice so s 44 točkami četrte, Jihlava in Havirov pa sta z 41 peta oziroma šesta.

DVE ZMAGI ZA KRANJCA
V drugi švedski ligi so se hokejisti borili za točke v 22. in 23. krogu. Oskarshamn je naprej z 2:3 po kazenskih strelih izgubil proti Asplövnu, Gašper Krošelj je obranil 26 oziroma 90 odstotkov strelov, v loteriji pa so ga premagali dvakrat. Na drugi tekmi je Oskarshamn z 1:4 izgubil v Uppsali pri Almtuni, kjer je Krošelj obranil 22 oziroma 85 odstotkov strelov, David Rodman se v statistiko ni vpisal.

Södertälje je v Timråju slavil s 4:1, nato pa se je s 5:4 veselil še zmage nad Röglejem, kjer se Aleš Kranjc v statistiko ni vpisal.

Västerå pa je do zmage s 3:1 prišla v Karlskroni, Jan Urbas se je na svoji prvi tekmi pri novem delodajalcu že vpisal v statistiko, v 23. minuti je podal za vodstvo z 2:0. Västerå je v 23. krogu doma izgubila, s 5:4 je bila uspešnejša Karlskoga. Urbas je dvakrat podal, v 2. minuti za vodstvo z 1:0, v 29. pa za znižanje zaostanka na 2:3.

Ravno danes pa sta se v Södertälju srečala Kranjc in Urbas, Västerå pa je prišla do zmage s 3:1, Slovenca se v statistiko nista vpisala.

Na vrhu lestvice lige allsvenskan je z 42 točkami Hästen, Västerå je s 33 točkami deveti, Södertälje je z enakim izkupičkom deveti, Oskarshamn pa je s 30 13.


V tretji švedski ligi še vedno odlično igra Västervik Žiga Grahuta. Nazadnje je bil sicer polovično uspešen. V Tranåju je izgubil s 3:5 (našega branilca ni bilo v postavi), a že na naslednji tekmi popravil vtis in z identičnim izidom ugnal Skövde. Po 16. krogih je Västervik s 37 točkami še vedno na vrhu lestvice divizije Västra.

KOPITAR TAKOJ DVAKRAT ZADEL
V ligi ECHL je za moštvom Ontaria 13 tekem, Gašper Kopitar pa je priložnost za igranje dobil na štirih. Na prvi, ko je Ontario v Stocktonu zmaga s 7:2, je v statistiko vpisal kar tri točke; dvakrat je zadel, enkrat pa še podal, dvakrat pa moral tudi na klop za kaznovane. Igral je še na tekmah, ko je Ontario doma s 3:4 po kazenskih strelih izgubil z Utahom, ob novi zmagi s 7:1 nad Stocktonom, nazadnje pa ob zmagi s 3:2 v Utahu. Ontario je s 16 točkami trenutno na četrtem mestu zahodne konference.