© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
27.09.2014 17:56:25

Janovih ducat (video)

Arsen Perić

Moskovski CSKA je iz dneva v dan videti bolj in bolj nepremagljiv.

Moštvo Jana Muršaka je danes znova zmagalo. Druga ekipa zahodne konference lige KHL je z 2:0 na domačem ledu odpravila Dinamo iz Minska, edino ekipo, proti kateri so Moskovčani letos sploh izgubili.

Pri deveti zmagi na desetih tekmah je znova sodeloval tudi 26-letni Mariborčan. Jan je že pred koncem prve minute namreč v svojo statistiko dodal podajo. Branilci Dinama so slabo igrali s ploščkom v svoji obrambni tretjini, kar sta izkoristila ravno Jan in Aleksander Radulov. Slednji je uspešno prestregel plošček, ki je pristal na Muršakovi palici, izza gola pa je nato plošček vrnil Radulovu, ki je poskrbel za vodstvo.

Jan je tako vknjižil svojo 12. (6+6) točko v sezoni, na ledu je preživel malo več kot 17 minut, trikrat je ustrelil na gol in dobil dva od štirih sodniških metov.

CSKA bo spet igral v torek, ko se bodo Jan in druščina odpravili v Novosibirsk.

Že v ponedeljek zvečer se bo Slovan Roka Tičarja in Žiga Jegliča doma pomeril z zadnjo CSKA-jevo žrtvijo, Medveščak Marcela Rodmana pa bo na zadnji tekmi v septembru v Domu sportova palice prekrižal z najbolj bogato ekipo v ligi, SKA-jem iz St. Peterburga.