© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
24.09.2014 20:30:11

Ograjenškove štiri in Goličičev zmagoviti

vszi

V zadnjem času so bili "Čehi" in "Francozi" nadvse zaposleni.

Štirje Slovenci, ki si kruh služijo v, po kvaliteti, drugi češki ligi so v preteklem tednu odigrali po tri tekme.

Jihlava
gotovo ne more biti zadovoljna z razpletom na prvih dveh, saj je najprej po kazenskih strelih s 3:4 izgubila v Chomutovu, kjer je Miha Štebih v igri z dvema igralcema več v 7. minuti podal za izenačenje na 1:1, Matic Podlipnik pa je moral enkrat na kazensko klop. Poraz je Jihlava utrpela tudi proti Trebiču (2:4), Matic pa je v 41. minuti v power playu podal za znižanje zaostanka na 1:3. Danes je Jihlava igrala v Havličkuvem Brodu in tam zmagala s 6:4. Matic je v 34. minuti podal za vodstvo s 4:3, z Miho pa sta morala po enkrat tudi na klop za kaznovane.

Havirov je prvo srečanje proti Kladnu izgubili z 2:5, Jurij Repe je moral enkrat na kazensko klop. Boljše je Havirovu šlo proti Kadanu, ki ga je odpravil s 3:2, danes pa je v Mostu spet pokleknil, domačini so bili boljši s 4:0.

Pravi festival golov so navijači videli v Šumperku, ki je bil od Čeških Budejovic boljši s 7:4, Rok Pajić je v 21. minuti (po le 14 sekundah igre v drugi tretjini) zaostanek znižal na 2:3. Češke Budejovice so nato vtis popravile proti Kladnu, kjer so bile boljše z 2:0, danes v Kadanu pa je Pajić s soigralci z ledu odhajal slabe volje, domače moštvo je slavilo s 4:3. Rok je vknjižil dve podaji, v 52. minuti je podal za znižanje zaostanka na 2:3, v 59. minuti pa še pri tretjem golu za Češke Budejovice, ki je bil tudi zadnji na tekmi.

V PRVENSTVU SLABŠE …
V Franciji so imeli hokejisti v najboljši ligi dvojni program. Konec tedna so odigrali tekme drugega kroga v državnem prvenstvu, v torek pa so se borili še za točke v ligaškem pokalu.

V prvenstvu je Epinal prišel do zmage po podaljšku, s 4:3 je slavil v Angersu, Andrej Hočevar je v dobrih 61. minutah obranil 34 oziroma 92 odstotkov strelov.

Briançon Jaka Ankersta in Gašperja Cerkovnika se je odrezal slabše, z 2:3 je izgubil v Brestu, tudi Gap je moral položiti orožje, v Lyonu pa je vknjižil vsaj eno točko, saj so domačini s 5:4 slavili po podaljšku. Boštjan Goličič je na začetku tretje tretjine (po le 14 sekundah igre) vodstvo gostov povišal na 4:2, a je Lyon uspel nato potek tekme spreobrniti v svojo korist. V soboto pa se niso veselili niti hokejisti Grenobla, ki so v Chamonixu, kjer Mitja Šivic ni igral, izgubili z 0:3.

… V POKALU PA PRECEJ BOLJŠE
V torkovem tretjem krogu ligaškega pokala so bili rezultati za naše »Francoze« večinoma bolj ugodni. Briançon je s 4:3 premagal Grenoble (Jakob Milovanović je moral enkrat na kazensko klop), Epinal je s 5:4 po podaljšku premagal Amiens. Anže Kuralt je dvakrat zatresel mrežo (za 2:0 in 3:3) in moral dvakrat na kazensko klop, Ken Ograjenšek se je v statistiko vpisal s kar štirimi podajami (za vodstvi z 1:0 in 2:0 ter izenačenji na 3:3 in 4:4) ter eno malo kaznijo, Gašprja Sušanja ni bilo v postavi, Hočevar pa je v 61 minutah obranil 34 oziroma 89 odstotkov strelov.

Po kazenskih strelih se je zmage s 3:2 nad Lyonom veselil Gap, pri katerem se je še posebej izkazal Goličič. Najprej je v 33. minuti podal za vodstvo z 2:0, v loteriji pa je dosegel odločilni zadetek.

Do visoke zmage pa je prišel tudi edini drugoligaš, ki igra v ligaškem pokalu. V Caenu je Bordeaux slavil s 6:1, Dejan Žemva je v 36. minuti podal za vodstvo s 5:1.

KADIĆ V DUNKERQUE
V drugi francoski ligi pa bodo od zdaj naprej spremljali štiri slovenske oklepnike, ob Dejanu Žemvi (Bordeaux), Juretu Verliču in Davorju Rakanoviću (Courbevoie), bo v drugi ligi za Dunkerque igral še Denis Kadić. Lani je v isti ligi igral za Neuilly.

Bordeaux sicer pretekli konec tedna ni igral, Courbevoie pa je s 7:5 ugnal Reims. Davor je v 7. minuti podal za vodstvo z 2:1 ter v 39. za 6:2, dvakrat pa je moral še na klop za kaznovane. Verlič je branil celo srečanje.