© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
22.09.2014 22:49:46

Kranjc in Kovačević že uigrana

vszi

Slovenska branilca v Krasnodarju skupaj igrata kratek čas, a očitno dobro delujeta skupaj.

Zadnji teden so imeli štirje branilci, ki si kruh služijo v ligi VHL, pošteno zaseden urnik, saj so vsi odigrali po tri tekme. Krasnodar, kjer se je Sabahudinu Kovačeviću pridružil še Aleš Kranjc (pred kratkim je zapustil Köln), je dobil eno tekmo. Včeraj je s 5:1 premagal Balašiko (Kranjc je v 19. minuti podal za vodstvo s 4:1, Kovačević pa je v 55. prispeval podajo za končno zmago), nekaj dni prej je z 1:3 pokleknil pred Voronežem, s 4:3 pa je bil po podaljšku boljši Lipeck. Na tej tekmi je Budo v 42. minuti podal za znižanje zaostanka na 2:3, v 58. pa za izenačenje na 3:3.

Neftekamsk Andreja Tavžlja je vsa srečanja odigral v gosteh. V Tjumnu je izgubil z 2:3, v Kurganu z 0:1, v Nižnem Tagilu pa so Andrej in soigralci zmagali s 5:1.

Slabo so začeli, a boljše nadaljevali serijo v gosteh hokejisti iz Karagandija. Sary-Arka je najprej s 3:4 izgubila v Almetjevsku, potem pa s 3:2 slavila v Volžsku ter še s 6:1 v Kazanu, kjer pa Žiga Pavlina ni bilo v postavi.

LUKA LE ZAIGRAL
V najboljši češki ligi petek ni bil pisan na kožo moštev s Slovenci. Mlada Boleslav je s 3:4 izgubila z Litvinovim, praška Sparta je z 1:4 klonila v Karlovy Vary, Pardubice pa z 2:3 v Hradec Kralove; Blaž Gregorc je v peti minuti podal za vodstvo z 1:0, Robert Kristan pa je v slabih 59. minutah obranil 19 oziroma 86 odstotkov strelov.

V nedeljo je Mlada Boleslav z 1:6 izgubila v Plznu (Mitja Robar je moral enkrat na kazensko klop, prvič pa je v ekstraligi zaigral Luka Vidmar, ki se je zadnje tedne ukvarjal s poškodbo prepone), boljše pa sta se odrezala druga kluba. Sparta je v mestnem derbiju s 5:2 premagala Slavio (Robert Sabolič se v statistiko ni vpisal), Pardubice pa so s 3:1 odpravile Olomouc (Kristan je bil drugi vratar).

V četrtem krogu lige allsvenskan je do druge zmage prišel Oskarshamn, ki je AIK odpravil s 6:1. David Rodman je v 59. minuti v power playu podal pri šestem golu, Gašper Krošelj pa je obranil 32 oziroma 97 odstotkov strelov. Danes pa Oskarshamn ni prišel do novih točk, v Västeråju je izgubil z 0:3, Gašper pa je obranil 31 oziroma 91 odstotkov strelov.

Tudi Zvolen je odigral tri tekme in utrpel tudi prva poraza. S slovaško reprezentanco do 20 let, ki izven konkurence tekmuje v najboljši ligi, je Zvolen s 4:5 izgubil po loteriji. Moštvo Andreja Hebarja in Damjana Dervariča je nato s 4:1 zmagalo v Žilini, nazadnje pa je moralo orožje doma položiti še pred Nitro (3:4); Andrej je moral enkrat na kazensko klop.