© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
26.09.2014 23:11:57

Slovan vrnil Medveščaku

Grega Wernig

V ligi KHL drugi boj Bratislavčanov in Zagrebčanov v treh dneh Slovakom.

V razširjenem ruskem tekmovanju smo nocoj v Zagrebu spremljali boj hrvaškega in slovaškega predstavnika v tej ligi.

Ista tekmeca sta se srečala že v sredo, ko so medvedi v Bratislavi slavili s 4:1, nocoj pa jim je Slovan vrnil milo za drago.

V napetem obračunu je namreč moštvo Žiga Jegliča in Roka Tičarja domačo četo, kjer Marcela Rodmana spet ni bilo v postavi, odpravilo s 3:1.

Slovenca na delu v Bratislavi sta tokrat celo tekmo igrala v istem napadu, a je bil Žiga na koncu na ledu več časa (16:35), saj ga je trener v boj pošiljal tudi ob igri z igralcem več. Rokova minutaža je tokrat znašala deset minut in pol, v tem času pa je centralni napadalec trikrat streljal na gol in dobil tri od petih sodniških metov.

Žiga je v statistiko vpisal dva strela, dobil je enega od šestih sodniških metov, v 53. minuti pa je v lepi akciji v power playu podal za vodstvo z 2:1. Na devetih tekmah je do zdaj vknjižil štiri podaje, Rok pa na osmih dve.

Slovan bo naslednjo tekmo odigral v ponedeljek zvečer, ko se bo doma boril z Dinamom iz Minska, že v soboto pa bomo lahko spet spremljali Jana Muršaka in CSKA, ta bo popoldne prav tako gostil zgoraj omenjeno belorusko ekipo.