© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
09.05.2015 21:35:18

Trevor Lewis: Ne vem, ali bi želel, da ga obiščem

Po dnevu počitka bodo Slovenci v nedeljo popoldne na svoji predzadnji tekmi na SP palice prekrižali z jenkiji. Ti so šokirali Ruse in Fince, se namučili z Norvežani, prejeli močno belorusko zaušnico, sinoči so se spopadli z Danci, nas pa najbolj zanima, kako bo jutri z risi.

Ob ameriških "mladičih", kot s(m)o pred prvenstvom poimenovali letošnjo reprezentanco ZDA, je nekaj takih, ki imajo veliko izkušenj. Med te spada Trevor Lewis, ki pa je z 28 leti novinec v reprezentanci Združenih držav Amerike.

Trevor je eden od šestih igralcev, ki so preteklo sezono nosili dres Los Angeles Kingsov in so se po končani klubski sezoni preselili v Evropo. Tayler Toffoli, Jake Muzzin in Martin Jones nosijo dres Kanade, Marian Gaborik Slovaške, Anže Kopitar našega, slovenskega, Lewis pa ameriškega prvič, leta 2007 je edinkrat zastopal svojo državo, to je bilo na SP-ju U-20. "Tu se super počutim. Vedno je posebna čast, da lahko igraš za svojo državo. Imamo dobro skupino fantov, zato je toliko boljše," je dobre volje na prvo vprašanje Ekipe odgovoril po enem od treningov.

NAJMLAJŠI, A NAJVEČJA ZVEZDA
Ameriška reprezentanca je na Češko prišla z zelo mlado ekipo in je s povprečno starostjo 23,79 leta najmlajša na SP. Večina igralcev, 15, jih igra v ligi NHL, vendar je na turnirju v središču pozornosti njihov najmlajši. Jack Eichel, 18-letni centralni napadalec bostonske univerze, je velik up ameriškega hokeja, to sezono je na 40 tekmah v ligi NCAA v statistiko dodal 71 točk (26 + 45). Na naboru za ligo NHL bo letos Eichel po vsej verjetnosti izbran kot drugi po vrsti in postal član Buffalo Sabresov.

Kot Anže je tudi Trevor na staro celino prišel z grenkim priokusom. Kralji, katerih član je sedem let, so to sezono zamočili. "V Los Angelesu smo v zadnjih letih vedno prišli daleč, letos smo razočarali in smo razočarani. Iz tega se je treba učiti, verjamem, da bomo v prihodnje spet uspešni," je na hitro sklenil misli.

Da je spremenil okolje po klubski sezoni, mu je zelo ugajalo: "Seveda je po takem razočaranju lepo priti na svetovno prvenstvo in dobiti še nekaj priložnosti za igranje hokeja."

Preden sta se Kopi in Lewis odločila, da bosta igrala za svoji domovini, sta nekaj besed tej temi namenila že v Ameriki. "Tu še nisem imel prave priložnosti, da bi se lahko kaj več družila, na hitro sva se sicer že videla in pokramljala. Mislim, da bo v prihodnje za to še več priložnosti, naše slačilnice so namreč precej blizu," je pojasnil Utašan.

Ob tej priložnosti smo s Trevorjem kramljali tudi glede njihove tekme z risi. "Za Slovence je mogoče tu lažje, ker so bolj vajeni velike ledene ploskve, medtem ko se mi še vedno lovimo. Vse ekipe na tem turnirju so dobre in tudi tekma s Slovenijo bo težka," je dejal Lewis.

Kako gleda na to, da bo prvič v karieri Anžetu stal na nasprotni strani ledene ploskve? "Tega nisva vajena in malo bo drugače, ker se bom pomeril s soigralcem in prijateljem. Pričakujem velik boj, ampak mislim, da bo zabavno," je dejal.

Ko smo se že dotaknili Kopija, smo tudi Trevorja, ki si z njim že dolga leta deli slačilnico, povprašali, kakšen je Anže v ameriškem okolju. "Anže je res super fant, dobro ga je imeti ob sebi, ker se vseskozi šali in skrbi za smeh. Ima, kako naj rečem, lahkotno osebnost, vedno je prijazen," je našega asa opisal njegov soigralec.

kopitar lewis
Vprašali smo ga, ali sta se kaj pogovarjala o tem, da bi obiskal Anžeta v Sloveniji, saj ji je trenutno zelo blizu. "Ne vem, ali bi želel, da ga obiščem, saj je ravno dobil hčerko," se je zasmejal Trevor in dodal: "Vse pa nas je povabil na poroko, mogoče bom Slovenijo nekega dne res obiskal."

Za konec smo ga vprašali, ali ima pred tekmo za AK11 kakšno posebno sporočilo. Za trenutek je premislil, nato pa med smehom izustil: "Povejte mu, da naj bo zelo pripravljen pri sodniških metih."