© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
15.04.2015 18:03:16

Zmaga za slovo od Podmežakle

Arsen Perić

Slovenska članska reprezentanca je doživela nekaj, česar do zdaj še nikoli ni. Risi so namreč odigrali, če se malo pošalimo, "ogrevalno" tekmo pred večernim derbijem v državnem prvenstvu.

Srečanje, četrto pripravljalno od šestih, se je začelo že ob 16. uri. Po eni strani naše čete to ni niti motilo, pravzaprav ji je tudi ta okoliščina prišla prav. Gre za dobro pripravo na dogajanje v Ostravi, tam se bodo varovanci Matjaža Kopitarja v tej časovni situaciji na SP znašli kar štirikrat. "Prav dobro nam je prišlo, da je bila tekma ob tej uri, posebno pa našega urnika zato še nismo spreminjali," je dejal Matjaž Kopitar.

Anže Kopitar se bo v prihodnjem tednu pridružil izbrani vrsti, v Slovenijo prihaja v torek.

Japonci, ki v nedeljo začenjajo svoje SP, so tokrat pokazali drugačno obličje. Povsem pričakovano, samuraji morajo bili že v tem trenutku v optimalni formi, našim se za zdaj še ne mudi, a vseeno našim fantom niso bili kos. "Japonci so si po prvi tekmi želeli boljšega rezultata, bili so bolj lačni, bolj spočiti, so povsem v drugi fazi treninga, mi smo ta čas precej utrujeni," je pojasnil selektor, ki je tokrat veliko menjal tako napadalce kot tudi branilce in preizkušal mnoge kombinacije.

japonska slovenija nm
Nikola Miljković
"Ko smo igrali preprosto, je bilo v redu, ko pa smo se zapletali, česar je bilo danes veliko, je bilo obratno. Fantje so utrujeni, kar je posledica težkih nog. V takem primeru je najbolje, da poenostaviš igro, mi pa na trenutke tega nismo naredili. Spustili smo se na raven Japonske, a to je proces treninga in je tudi za pričakovati," je še dodal Matjaž Kopitar. 


Šef slovenske klopi je ob dveh vratarjih tokrat na seznam zapisal še 22 imen. Jan Muršak je prispeval prvi zadetek in bil seveda eden bolj vidnih hokejistov, v zadnji tretjini je dvakrat "udaril" napad Jeglič-Tičar-Sabolič. Zanimivo, trojka JTS je tokrat zaigrala prvič, odkar se je končal olimpijski turnir v Sočiju. Vsi trije so zaradi igranja v finalu lige DEL izpustili SP v Koreji, na turnirjih EIHC med to sezono pa so se vedno zgrešili.

slovenija japonska ap
Arsen Perić

"Super je bilo, veselili smo se že igranja, normalno. Zaradi takih in drugačnih stvari to sezono nismo igrali skupaj, zdaj smo končno spet na enem mestu. Mislim, da bo vsak trening, tekmo lažje, mogoče bomo morali na gol ustrelili še kakšen plošček več, ampak tudi to pride," je bil zadovoljen strelec dveh golov Rok Tičar.

Risi se na četrti prijateljski tekmi niso izkazali le v enem elementu. Power play jim ni najbolje stekel. Japonci so kar 16 minut presedeli na kazenski klopi, a le dvakrat je plošček v tej situaciji padel v mrežo ekipe iz deleže vzhajajočega sonca. Slovenci so v prvi tretjini tudi kar minuto in pol napadali z dvema hokejistoma več, a Kopitar ni prav nič bentil nad tem slabim izkoristkom. "Prav nič ga še nismo trenirali, zato prav nič nisem zaskrbljen," je kratko in jedrnato pojasnil Matjaž Kopitar.

slovenija japonska ap 9
Arsen Perić
Ekipa ima jutri prost dan, v petek pa se bodo preselili v Ljubljano, od Jesenic se naša četa poslavlja z lepimi vtisi. "Presenečen sem, da se je danes zbralo toliko ljudi. Videti je, da imamo kar dovolj podpornikov, da ni vse tako slabo, da ne delamo tako slabo, kot je bilo večkrat interpretirano. Vesel sem, da je dvorana spet zaživela," je še povedal selektor, ki je s fanti že zadnjo minuto tekme in še nekaj časa po njej lahko užival v stoječih ovacijah navijačev, ki so rise iz prve trening baze Slovenije tako pospremili na nadaljnjo pot proti Ostravi.

Slovenija - Japonska 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)

Jesenice – Dvorana Podmežakla. 600 gledalcev. Glavna sodnika: Trilar in Bulovec. Linijska sodnika: Čemdžič in Hribar (vsi Slovenija).
Strelci: 1:0 Muršak (Kovačević, Urbas, 7.), 2:0 Pance (Kovačević, Kranjc, 20., PP1), Tanaka (Hašiba (25., PP1), 3:1 Tičar (Sabolič, 49., PP1), 4:1 Tičar (Jeglič, Sabolič, 57.).
Kazenske minute: Slovenija 4, Japonska 16.

SLOVENIJA
Kristan, Krošelj; Gregorc, Robar, Jeglič, Tičar, Sabolič; Kovačević, Kranjc, Urbas, Muršak, Pance; Vidmar, Štebih, Razingar, M. Rodman, Verlič; Pavlin, Pretnar, Goličič, Ograjenšek, Leber, Ankerst, Kuralt; selektor: Matjaž Kopitar.
Galerija