© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
14.04.2015 22:28:16

Gračnar z biki prvak lige EBEL

red bull

Hokejska ekipa Red Bull Salzburg je že petič osvojila naslov prvaka v razširjenem prvenstvu Avstrije, ligi EBEL.

Salzburg je na današnji četrti finalni tekmi, ki jo je na Dunaju gostila Vienna, s 4:3 (1:2, 1:1, 2:0) premagal Vienna Capitals in se s skupnim izidom 4:0 veselil novega naslova v ligi EBEL, prav tako pa je osvojil naslov avstrijskega prvaka.

Dunajčani že od leta 2005 zaman lovijo drugi naslov.

Za moštvo s Solnograškega je danes v vratih znova stal Luka Gračnar in zbral 21 oziroma 88 odstotkov obramb. Naš mladi čuvaj mreže je sicer na 40 tekmah, na katerih je stal pred mrežo milijonarjev iz Salzburga (odigral je sicer 50 tekem) obranil 1103 strele, v celotni sezoni pa je dobil 83 golov. Zmagal je na kar 35 tekmah, izgubil pa jih je le pet. 
S točno 93 odstotki obranjenih strelov je na lestvici uspešnosti vratarjev zasedel drugo mesto. Z 93,11 odstotka je bil od njega boljši je Jean-Philippe Lamoureux. 

luka gracnar salzburg red bull
red bull

Salzburg je v končnici in že v rednem delu izredno prevladoval. V odločilnih bojih so rdeči biki izgubili le eno tekmo (v prvem krogu v Beljaku), pa še to po podaljšku. Tako celovški KAC in Vienno pa so premagali z metlo.

Lani je naslov prvaka osvojil Žiga Pance z Bolzanom, naš napadalec pa je na odločilni peti tekmi v 72. minuti podaljška proti Salzburgu dosegel zmagoviti zadetek za zmago in naslov prvaka. To je bilo prvič odkar od sezone 2006/07 obstaja liga EBEL, da je slavilo neavstrijsko moštvo.