© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
16.09.2024 12:26:21

Prva zmaga slovenskega trenerja v ligi prvakov, Nik Zupančič uprizoril nor preobrat (video)

Profimedia

V hokejski ligi prvakov je konec tedna potekal četrti krog.

Fehervar Anžeta Kuralta je v tem močni mednarodni konkurenci izgubil še četrtič, v Szekesfehervarju je švicarski Lausanne zmagal s 3:1.

Do nove zmage je prišel tudi Bremerhaven, ki je s 4:2 premagal Rouen. Slovenska trojka je spet blestela. Žiga Jeglič je štirikrat podal, Miha Verlič enkrat, Jan Urbas pa je dosegel dva power playu gola. Bremerhaven je sicer oreh v obliki francoskega prvaka strl šele v tretji tretjini, ki jo je dobil s 3:0.

jan urbas 24
Jan Urbas
Profimedia

V nedeljo je prišlo tudi so slovenskega soočenja. KAC Jana Muršaka (ta zaradi poškodbe v zgornjem delu telesa spet ni igral) in Luka Gomboca je gostil Unio Oswiecim, ki jo vodi slovenski strateg Nik Zupančič.

Celovčani so sijajno začeli tekmo, večino časa držali vse niti v svojih rokah, še v 46. minuti vodili s 4:1, nato pa je poljski prvak izvedel preobrat in pol. V dobrih osmih minutah je Unia začela zadevati kot za stavo, dosegla je štiri zadetke in Avstrijo zapustila s prvo zmago v ligi prvakov.

kac celovec gomboc 24
Luka Gomboc
CHL/Wolfgang Jannach

Bremerhaven je pred zadnjima dvema krogoma, ki bosta potekala čez mesec dni, z 9 točkami na četrtem mestu lestvice 24 ekip, na dnu katere brez zmage najdemo Fehervar. Celovški KAC je s tremi točkami na 19. mestu, vodi edina popolna ekipam, Färjestad, ki je zbrala 12 točk. V osmino finala se bo uvrstilo najboljših 16 ekip.