© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
13.09.2024 22:17:53

Olimpija uspešno sklenila priprave, v Tivoliju je celo odjeknila petarda

HKO/Domen Jančič

Olimpija Ljubljana je odigrala zadnjo pripravljalno tekmo pred skorajšnjim začetkom sezone v ligi ICEHL.

Olimpija Ljubljana – Asiago 5:2 (1:1, 0:0, 4:1)
Ljubljana – Dvorana Tivoli. 1200 gledalcev. Glavna sodnika: Bulovec in Snoj. Linijska sodnika: Arlič in F. Jeram (vsi Slovenija).
Strelci: 0:1 Moncada (Casetti, 9.), 1:1 Mahkovec (Gregorc, 10.), 2:1 Kapel (Ege, 46.), 2:2 Moutrey (Vallati, 47.), 3:2 Kerbashian (Crnović, 53.), 4:2 Sabolič (Sodja, Mašič, 58.), 5:2 Lavoie (59., EN)
Kazenske minute: Olimpija Ljubljana 2, Asiago 6.

Olimpija Ljubljana: Horak, Kolin; Mašič, Atwal, Sabolič, Kerbashian, Lavoie; Gregorc, Ege, Mahkovec, Tomaževič, Kapel; Ćosić, Pavlin, Simšič, Bičevskis, Zajc; Hebar, Crnović, Pance, Beričič, Mehle, Sodja. Trener: Antti Karhula.

Teden dni pred startom njihove četrte sezone v razširjenem avstrijskem prvenstvu so zmaji generalko opravili proti Asiagu. Tekma – vstop je bil prost – je na tribune Tivolija spet privabila kopico obiskovalcev, ki so pred tekmo že lahko dobili občutek, kaj vse bo to sezono drugače v smislu navijaške izkušnje in šova, ki bo spremljal tekme. Čez teden dni, od uradnem odprtju sezone, bo Olimpija ponudila še več …

olimpija hokej bericic asiago 24 dj
HKO/Domen Jančič

"Ogrevanje" je v tem pogledu uspelo tako, kot so v Tivoliju želeli, na ledu pa tudi, čeprav obrambne igre slovenski prvaki vsekakor še niso izpiliti do zadovoljive mere.

Že na prvi pogled se sicer vidi, da je letošnja Olimpija drsalno močnejša, tehnično tuje in domače okrepitve gotovo niso vprašljive, prva napadalna trojka Sabolič-Kerbashian-Lavoie je že v prvih minutah izpeljala tako prekrasno in tekočo akcijo, da so se s tribun slišali vzdihi občudovanja.

Pripravljalne tekme Olimpije
16. avgust, Tivoli: Olimpija – KAC Celovec 2:1
17. avgust, Tivoli: Olimpija – Gyergyoi 6:4
30. avgust, Gradec: Graz – Olimpija 5:3
6. september, Merano: Augsburg – Olimpija 2:1 (kazenski streli)
7. september, Merano: Landshut – Olimpija 5:2
13. september, Tivoli: Olimpija – Asiago 5:2

Asiago je sicer v 9. minuti povedel, srečno je plošček zadel pred golom ležečega napadalca in se odbil v mrežo, a zgolj 14 sekund so črno-zeleni (vse tekme v pripravah je Olimpija odigrala v dresih ustvarjenih le za ta srečanja) že izenačili. Blaž Gregorc je odlično podal čez vso ledeno ploskev, Marcel Mahkovec pa je bil najprej dovolj hiter, nato pa še dovolj spreten, da je preigral Justina Fazia.

Italijansko moštvo, ki je večer prej s 7:2 ugnalo Jesenice, je v prvi tretjini delovalo bolj prepričljivo, bolj organizirano, tudi zato, ker Olimpija v nevtralni tretjini ni prepričala.

Zmaji so bili večkrat premalo pozorni, v obrambi je bilo veliko »prepiha«, Asiagu so dopustili preveč protinapadov, ki pa jih je dobro krotil Lukaš Horak.

V drugi tretjini je sledila popolna domača ofenziva, a ta sadov ni obrodila, plošček je pogosto letel proti mreži, a poti vanjo ni našel tudi, ko so domači napadali v power playu.

V tretjem delu so se moči spet bolj poravnale, Asiago se je izkazal za trdoživega nasprotnika, a vendarle so nato nastopile prave domače minute.

Rok Kapel je sicer po samostojnem prodoru na štiri oči sprva meril previsoko čez gol, a se že čez pol minute odkupil navijačem in pa mojstrskem prodoru in po krasni finti v drugo ciljal dovolj natančno.

A tako, kot je Olimpija ekspresno izenačila v prvi tretjini, je Asiago storil v tretji. Ljubljančani so v napadu izgubili plošček in gostom dopustili šolski protinapad dveh proti enemu; Nick Moutrey pa je s strelom dobesedno odprl Horakov bidon na golu.

olimpija hokej kapel asiago 24 dj
HKO/Domen Jančič

V 53. minuti je sledilo novo veselje Tivolija, spet so domači povedli, Aljoša Crnović je plošček prestregel na modri črti, ga spravil do Kala Kerbashiana, ta pa je imel dovolj časa, da se je mirno približal golu in našel luknjo v Faziovi mreži.

Olimpija je z novim vodstvom le strla italijanski oreh, v zadnjih minutah pa se še dokončno strelsko povsem razigrala.

Vztrajni Robert Sabolič je Tivoli navdušil z backhand strelom pod prečko iz neposredne bližine gola, nekaj trenutkov kasneje je končni izid postavil Alexandre Lavoie, ki je peti zadetek dosegel v nebranjeno mrežo.

Z zmago je tako Olimpija Ljubljana končala poletno pripravljalno obdobje, v katerem je sicer trikrat zmagala in trikrat izgubila.