© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
13.09.2024 19:34:40

Slovenski trio pustošil v ligi prvakov, ob petardi prav risi zlomili danskega šampiona

Profimedia

V četrtek se je nadaljevala 11. izvedba hokejske lige prvakov CHL.

V četrtek in petek so se oziroma se še bodo odigrale tekme tretjega kroga v najmočnejšem hokejskem klubskem tekmovanju v Evropi.

V ligi CHL se to sezono dokazuje šest hokejistov in en slovenski trener.

V četrtek so prav blesteli napadalci Bremerhavna, Jan Urbas, Žiga Jeglič in Miha Verlič, ki so na Danskem v Vojensu s petardo premagali danskega prvaka Sønderjyske.

Prav slovenski trio je bil zaslužen, da je nemški klub v prvi tretjini dobro načel domačina. V 10. minuti je najprej Verlič zadel za vodstvo 1:0 (podal mu je Jeglič), v 16. pa je vajo v isti situaciji ponovil Urbas, podaji pa sta prispevala tako Verlič kot Jeglič.

Na isti večer ostali Slovenci niso bili uspešni. Celovški KAC je na domačem ledu moral z 0:4 priznati premoč v prvi tretjini (v tej je trikrat zadel) zelo učinkovitemu švicarskemu Fribourgu, Jana Muršaka spet ni bilo v postavi, Luka Gomboc se v statistiko ni vpisal.

fehervar chl 24 pm
Profimedia

Tudi v Szekesfehervarju ni bilo veselice, Fehervar, ki ostaja brez zmage po treh krogih, je z 1:3 pokleknil pred švedskim Färjestadom, statistika Anžeta Kuralta je ostala prazna.

Na petkovo popoldne je bil nato edini zaposlen Nik Zupančič. Slovenski strateg je na Poljskem svojo Unio Oswiecim vodil proti Salzburgu, prvak lige ICEHL pa se je domov vrnil z zmago s 3:2, to pa dosegel po podaljšku.

Ta konec tedna so na sporedu še tekme 4. kroga. V soboto na Madžarsko prihaja švicarski Lausanne, Bremerhaven bo gostil francoski Rouen, v nedeljo popoldne pa bo prišlo tudi do slovenskega obračuna, Zupančič z Unio po zmago prihaja v Celovec.

Na lestvici po nepopolnem tretjem krogu vodi Färjestad, ki je doslej trikrat zmagal. Bremerhaven je z dvema zmagama osmi, Celovčani so z eno 15., Unia Oswiecim je 21., Fehervar pa predzadnji, 23.

V prvem delu bodo vsi klubi odigrali po šest tekem, najboljših 16 si bo zagotovilo mesto v osmini finala.