© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
16.09.2024 09:58:29

Jeseničani izgubili vse pripravljalne tekme in pripeljali Kanadčana

vszi

Tudi Sij Acroni Jesenice sklenile pripravljalno obdobje.

Ta konec tedna bo nekaj prav posebnega za vse ljubitelje hokeja na ledu, kajti tudi v naših koncih se začenja nova sezona.

Pripravljalne tekme Jesenic
16. avgust, Podmežakla: Jesenice – Gyergyoi 2:5
26. avgust, Celje: Celje – Jesenice 4:3
1. september, Podmežakla: Jesenice – Zell am See 2:5
8. september, Beljak: VSV – Jesenice 5:4 (podaljšek)
12. september, Podmežakla: Jesenice – Asiago 2:7
14. september, Kitzbühel: Kitzbühel – Jesenice 5:4 (kazenski streli)

Liga ICEHL se začne v petek, od sobote naprej pa bomo v ligi AHL spremljali še Sij Acroni Jesenice in Celje, ki sta v zadnjih dneh odigrala generalki.

Železarji so v nedeljo odšli v Kitzbühel, kjer bo tudi letos igral slovenski reprezentant, branilec Matic Podlipnik, in v tem smučarskem središču zadnjo testno tekmo izgubili s 4:5, zmagovalca pa so odločili kazenski streli.

Pripravljalne tekme Celja
24. avgust, Celje: Celje – Sisak 8:3
26. avgust, Celje: Celje – Jesenice 4:3
4. september, Celje: Celje – Ujpeset 1:3
13. september, Sisek: Sisak – Celje 6:2

jesenice kitzbuhel 24
vszi

Za Jesenice so zadeli Jakob Pečnik (14. minuta za znižanje zaostanka na 1:2), Olli Valtola, ki je v 20. izenačil na 2:2, v 32. je Tadej Čimžar zaostanek znižal na 3:4, Tjaš Lesničar pa je v 46. minuti izenačil na 4:4. V loteriji je vratarja gostov, Bora Glaviča, za zmago orlov premagal Chris Schutz.

Celje 2024/25
Vratarja: Jakob Brandner (Avt), Jaka Gajšek
Branilci: Nik Grahut, Nik Širovnik, Miha Logar, Jakob Bernard, Bruno Kuret
Napadalci: Jure Sotlar, Mikus Mintautiškis (Lat), Ahmet Jakupović, Maks Bukovec, Danil Carkovskji (Ukr), Mark Sojer, Gal Sodja Zalokar, Nik Sečen, Bogdan Panasenko (Ukr), Gregor Žeželj
Glavni trener: Gal Koren
Pomočnik trenerja: Mark Čepon

Vodstvo gorenjskega moštva je po nedeljskem dogajanju nato predstavilo še eno tujo okrepitev. Železarjem se je pridružil 25-letni kanadski branilec Jack Lyons, ki je zadnje štiri sezone v najboljši severnoameriški študentski ligi NCAA igral za Canisius. Za Lyonsa bo to prvo srečanje z evropskim hokejem.

celje sisak hokej 24
vszi

Celjani so pripravljalno obdobje sklenili v Sisku, kjer so z novopečenim članom lige AHL izgubili z 2:6, za zadetka sta poskrbela Bogdan Panasenko in Maks Bukovec.

Še preden bosta Jesenice in Celje startala v alpsko ligo, bosta sezono odprla v državnem prvenstvu. V sredo bodo železarji gostili Slavijo Junior, medtem ko bodo Celjani igrali v Kranju, pri Triglavu, aktualnemu prvaku lige IHL.

Jesenice 2024/25
Vratarja: Žan Us, Bor Glavič
Branilci: Maj Turšič Sečkar, Ožbe Šlibar, Žiga Urukalo, Tim Dolinar, Dejan Adrović, Nejc Brus, Anže Prostor, Maks Selan, Jack Lyons
Napadalci: Žan Špari Leben, Tjaš Lesničar, Aljaž Hrobat Plemelj, Erik Svetina, Jaša Jenko, Santeri Sillanpää (Fin), Jakob Pečnik, Olli Valtola (Fin), Gregor Koblar, Jaka Šturm, David Baloh, Luc Slivnik, Tadej Čimžar, Martin Bohinc
Glavni trener: Niko Eronen
Pomočnik trenerja: Aleksander Petrov