© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
31.07.2015 18:22:52

Švedski način utrjevanja moštva

Trener švedskega hokejskega moštva Kallinge/Ronneby Tony Zabelse je odločil svoje varovance preizkusiti na prav poseben način.

Moštvo iz tretje švedske hokejske lige s šestim mesto lani ni zadovoljilo svojih apetitov, zato so pred novo sezono uvedli kar nekaj sprememb, na čelu z menjavo glavnega trenerja, ki je postal Tony Zabel

Ta je takoj na začetku priprav pokazal, da bodo te veliko drugačne, kot so jih bili igralci vajeni iz prejšnjih sezon, saj se je odločil, da varovancem zada prav posebno nalogo. 

"Vedel sem, da bo v tej ekipi nadvse pomembna kemija, sodelovanje, tovarištvo, česar menim, je bilo tega preteklo sezono premalo. Tako sem se odločil, da naredimo nekaj posebnega, kar bo moštvo še kako zbližalo," je pojasnil 44-letni švedski strateg.

Tako je "head coach" zbral svoje varovance, jih razdelil v dve skupini, jim dal dva zemljevida, po tri vžigalice in jih poslal v gozd. Cilj vaje je bil, da najdejo tabor, kjer so jih čakali šotori, voda in celo kitara, na drugi strani pa prav nič hrane ali kakšna elektronska naprava.

"Morali so se boriti za preživetje," je v smehu izkušnjo opisal novinec v ekipi David Lillieström Karlsson.

"Hodili smo kakšne štiri ure, bili smo kar izgubljeni, spoznali smo, da nismo mojstri orientacije, še posebej smo se pošteno ošteli mi 'lokalci', ker smo mislili, da boljše poznamo teren. Plačali smo ceno, te ure so bile nadvse zanimive," je pokomentiral Sebastian Magnusson, pred katerim je peta sezona v dresu te švedske ekipe: "Gotovo smo se vsi bolj povezali, morali smo sodelovati, vsak je prispeval nekaj." 

Zvečer so fantje lahko uživali okoli tabornega ognja, zapeli so nekaj pesmi, ponoči pa jim ni bilo tako prijetno. "Veliko ravno nismo spali, malce sem še vedno šokiran," je po izkušnji priznal David Lillieström Karlsson: "Noč je bila precej mrzla in morali smo se precej stisniti, da nam je bilo vsaj malo toplo. Ta preizkušnja nas je še kako povezala kot ekipo. Bilo je zelo poučno in koristno. Nekaj časa že treniramo skupaj, ampak do tega trenutka nismo imeli kakšnih resnejših pogovorov, zdaj smo jih opravili kar nekaj."

"Zanimivo je bilo opazovati, kako hokejisti nabirajo gozdne sadeže, da bi vsaj malo napolnili želodce. Velike težave smo imeli s prižiganjem tabornega ognja, živalsko smo garali, da smo ga prižgali," je izpostavil Sebastian Magnusson.