© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
31.07.2015 15:55:33

Vojnov v plačljivem zaporu (foto)

Nekdanji soigralec Anžeta Kopitarja Slava Vojnov trenutno poletje preživlja za zapahi.

Ruski branilec Slava Vojnov, ki je z Los Angeles Kingsi osvojil dva Stanleyjeva pokala, od 7. julija prestaja zaporno kazen.

To so v ZDA tožilci potrdili šele ta teden, prej so se večkrat izgovorili na zakon o neimenovanju zapornikov.

Vojnov je bil zaradi nasilja v družini - pretepel je ženo - obsojen na 90 dni zapora, kje bo "sedel", pa si je izbral kar sam.


Tako zdaj živi v instituciji Detention Center v Seal Beachu v Kaliforniji, kjer zaporniki za povečano udobje plačujejo tudi "stanarino", natančneje sto dolarjev na dan.

Gre za posebne vrste zapor, v katerem je na voljo le 30 postelj, kjer kazni prestajajo manjši in večinoma premožnejši prestopniki. Kot pravi direktor te ustanove gre za "kraj, kjer skrbijo za dobre ljudi, ki so sprejeli napačne odločitve".

Zaporniki živijo v bolj udobnih celicah, v večjih prostorih, pri sebi imajo lahko tudi nekaj osebnih predmetov, natančneje nedrago uro, pet fotografij in do sto dolarjev za nakupe v mini trgovini znotraj zapora. Na voljo imajo knjižnico, fitnes in televizijsko sobo.

Slava Vojnov, ki so ga pred mesecem dni suspendirali tudi pri Kraljih (liga NHL ga je suspendirala takoj, ko se je izvedelo za okoliščine njegove aretacije prejšnjo jesen), bo v tej ustanovi verjetno zaradi lepega vedenja ostal nič več kot okoli 45 od 90 dni .

Ob prestani zaporni kazni bo moral ruski reprezentant eno leto obiskovati delavnico proti nasilju v družini, čaka ga osem ur družbeno-koristnega dela, tri leta pa bo še na pogojni kazni.