© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
30.07.2015 19:11:54

Dahlem tudi uradno, četverica na preizkušnji

Arsen Perić

Telemach Olimpija v postavo dodala še dva tuji okrepitvi, ki se bosta morali v družbi dveh Slovencev še dokazati.

Kot je bilo napovedano, bo tudi v prihodnje zeleno-belo četo vodil Nemec Fabian Dahlem. To nam je že prejšnji teden, sicer neuradno, pa vendar z gotovostjo zatrdil predsednik kluba Marko Popovič.


Naslednji ponedeljek, 3. avgusta, ko bo Olimpija začela priprave na novo sezono - takrat bo na led stopila na Jesenicah, saj v Tivoliju tega ne bo do 18. avgusta -, bo očitno moštvo že skoraj v grobem sestavljeno.

Med drsalci bodo tudi Avstrijec Fabian Scholtz, Američan Matt Harlow in Slovenca Črt Snoj in Matic Marinšek, s katerimi je klub s Celovške 25 sklenil dogovor o preizkušnji. 

Scholz je na sploh prvi Avstrijec pri Olimpiji. Gre za 25-letnega univerzalnega hokejista, ki lahko tako igra napadalca kot branilca, do zdaj pa jev ligi EBEL igral za celovški KAC, Linz in Graz.

Matt Harlow je eden tistih hokejistov, ki bodo prvič stopili na evropski led. Dvaindvajsetletni napadalec je zadnje štiri leta igral za univerzo Brown v ligi NCAA, del sezone pa je prebil v ligi ECHL, kjer je igral za Elmiro.

Črt Snoj je lani igral za Slavijo, tudi lani pa je v Tivoli prišel na preizkušnjo, ki pa je ni prestal.

Vratar Matic Marinšek se v domovino vrača po uspešno zaključenem šolanju na univerzi Norwich, kjer je diplomiral iz poslovnih ved. Od študiju je 23-letnik tudi branil vrata tamkajšnje hokejske selekcije v tekmovanju NCAA III.