© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
29.07.2015 19:54:08

Prva tujca v zmajevem gnezdu

vszi

Vodstvo Telemacha Olimpije je poskrbelo za podpis pogodbe s prvima tujima okrepitvama.

V zeleno-belem dresu bosta odslej nastopala Kanadčana napadalec Guillaume Desbiens in vratar Olivier Roy. Oba sta z edinim slovenskim predstavnikom v ligi EBEL podpisala enoletno pogodbo.


Tridesetletni krilni napadalec Guillaume Desbiens je navijačem zmajev že znano ime. V minuli sezoni, njegovi prvi evropski, je nastopal za ligaškega tekmeca, Dornbirn. Leta 2003 je bil izbran tudi na naboru lige NHL, njegovo ime so izgovorili  pri Atlanti. Skupaj je v ligi NHL zbral 23 nastopov, več kot 450 tekem pa je odigral v ligi AHL. Izkušeni napadalec je lani v dresu Dornbirna na 53 tekmah dosegel 24 točk (12+12), nič pa ni temu Kanadčanu tudi neznano vihtenje pesti.

"Guillaume Desbiens je fizični napadalec, ki veliko igra na telo. Zna se tudi potegniti za soigralce in ekipo. Ima dober strel in se zna postaviti pred vrati, od koder ga je težko zriniti. V našo mlado ekipo bo prinesel potrebne izkušnje. Pričakujem, da bo vzornik mlajšim hokejistom”, je o napadalcu povedal Fabian Dahlem, ki, čeprav uradno še ni potrjeno, ostaja trener zeleno-belih.

Štiriindvajsetletni Olivier Roy se bo prvič preizkusil na stari celini, tudi njega so izbrali na naboru lige NHL, to je leta 2009 naredil Edmonton, a v najboljši ligi na svetu ni zaigral. Vse sezone je branil za več ekip tako v ligi AHL kot ECHL, lansko je prebil v dresu Idaha v ligi ECHL. "Olivier Roy je izredno hiter vratar z odličnimi refleksi. Je zelo atletski tip igralca. Ko ima svoj večer, se lahko kosa z vsemi najboljšimi. Ima veliko talenta in je izredno spreten," pa je nemški strateg na hitro opisal novo hobotnico zmajev.

Oba hokejista bosta v Ljubljano pripotovala v naslednjem tednu.

Trenutna postava Olimpije
Vratarja: Tomaž Trelc, Oliver Roy
Branilca: Kristjan Čepon, David Planko
Napadalci: Sebastijan Hadžič, Jure Sotlar, Žiga Pešut, Gregor Koblar, AnžeRopret, Luka Kalan, Aljaž Ogrizek, Nik Pem, Jaka Zdešar, Aljaž Uduč, Guillaume Desbiens