© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
10.05.2015 09:08:59

Montreal ostaja živ (video)

vszi

Hokejisti Montreala so bili v drugem krogu končnice lige NHL doma z 2:1 boljši od Tampe Bay.

S tem so izid v zmagah znižali na 3:2 in se vnovič rešili izpada. Tampa, ki je vodila že s 3:0, za napredovanje še vedno potrebuje le zmago.

Pierre-Alexandre Parenteau je ob koncu šestnajste minute zadnje tretjine dosegel zadnji gol, s katerim je ohranil upanje, da lahko s soigralci letos še osvoji Stanleyjev pokal. "Ponovno smo zadeli veliko vratnic, tudi pri zadnjem golu, vendar je šel tedaj plošček v mrežo. Nizali smo veliko priložnosti, na koncu pa vendarle tesno zmagali," je menil vratar Montreala Carey Price (24 obramb), ki je bil za Parenteaujem izbran za drugega najboljšega igralca srečanja, tretji pa je bil njegov kolega na drugi strani Ben Bishop (26 obramb).

"Vratarja sem skušal presenetiti z nenadnim strelom, instinktivno sem sprožil in mislim, da ploščka ni videl," je odločilni strel pospremil Parenteau. Domači so sicer dolgo vodili, saj je Devante Smith-Pelly svoj prvi gol v končnici zadel v deseti minuti prve tretjine, kapetan gostov Steven Stamkos pa je izenačil v deseti minuti zadnje tretjine.

Montreal je proti Ottawi v prvem krogu vodil že s 3:0, preden se je v nadaljevanje prebil po šesti tekmi. Tokrat je v obrnjenem položaju in bo na šesti tekmi skušal izid izenačiti in izsiliti sedmo tekmo.

Če bi mu uspelo zmagati tudi tedaj, bi postal šele peta ekipa v zgodovini lige, ki bi se v nadaljevanje prebila po zaostanku z 0:3. Leta 1942 je to v finalu uspelo Torontu proti Detroiu, leta 1975 v četrtfinalu New York Islanders proti Pittsburghu, v istem delu tekmovanja tudi Philadelphii proti Bostonu leta 2010 in štiri leta pozneje kasnejšim prvakom Los Angelesu proti San Josejus v prvem krogu.

Drugi krog končnice
Vzhod na konferenca
Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightnins 2:1
(Tampa vodi s 3:2 v zmagah)