© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
03.08.2015 15:50:27

Z Olimpijo tudi Tavželj in Kaspitz

Arsen Perić

Hokejisti Telemacha Olimpije so z uvodnim sestankom ob 14. uri zakorakali v sezono 2015/16.

Res je, da je trener Fabian Dahlem svojo četo zbral v Tivoliju, toda v domači dvorani je potekal le uvodni sestanek, zdaj pa so zmaji že na poti na Jesenice, kjer bodo na ledu dvorane Podmežakla trenirali vključno s petkom. Nato naj bi bil v Ljubljani led le nared, a še to v Zalogu, v Tivoliju ga po novem pričakujejo šele okoli 20. avgusta.

telemach olimpija ap
Arsen Perić

Na prvo srečanje s trenerjem in ostalimi funkcionarji kluba je danes prišlo 24 igralcev, od tega tudi peterica, ki je na preizkušnji. Tujca z že podpisanima pogodbama Kanadčana Olivier Roy in Guillaume Desbiens v domovini urejata dokumentacijo, zaradi katere ju verjetno uvodni teden priprav še ne bo v Slovenijo, če bi prišla brez nje, pa bi imeli pri Olimpiji lahko znova velike težave. Namesto tretjega vratarja bo do prihoda Royja za zdaj vskočil še mladi Tilen Spreitzer.

Na sestanku in v prihodnje bodo z ekipo tudi Aleš Mušič, Andrej Hebar, Matej Hočevar, Boštjan Groznik in Miha Logar, ki imajo z Olimpijo trenutno sklenjen zgolj ustni dogovor, večina skupine bo namreč počakala na petek oziroma soboto, ko bo dokončno znano kaj bo s prisilno poravnavo.

telemach olimpija dahlem ap hokej
Arsen Perić

Ne bo pa na jeseniški led stopilo le 24 igralcev, temveč se bosta zeleno-belim pridružila še reprezentančni branilec Andrej Tavželj in enako izkušeni Avstrijec Roland Kaspitz, ki pa bosta po besedah vodstva kluba z moštvom le trenirala in se pripravljala na sezono, čeprav nihče od njiju še nima delodajalca.

Edini, ki na led Podmežakle danes ni stopil, je napadalec Aljaž Uduč, ki se ukvarja s poškodbo hrbta, ki ga pesti že več mesecev.

Trenutna postava Olimpije 
Vratarja: Tomaž Trelc, Oliver Roy
Branilca: Kristjan Čepon, David Planko, Maks Selan, Boštjan Groznik, Miha Logar
Napadalci: Sebastijan Hadžič, Jure Sotlar, Žiga Pešut, Gregor Koblar, Anže
Ropret, Luka Kalan, Aljaž Ogrizek, Nik Pem, Jaka Zdešar, Aljaž Uduč, Guillaume
Desbiens, Aleš Mušič, Andrej Hebar, Matej Hočevar

Na preizkušnji:
Fabian Scholz, Kristof Reinthaler, Matt Harlow, Črt Snoj, Matic
Marinšek