© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
21.07.2014 13:07:55

Telemach Olimpija letos s štirimi tujci

Grega Wernig

Le šest dni loči hokejiste Telemacha Olimpije od začetka priprav na novo, za njih osmo sezono v ligi EBEL. Kdo bo trener, je že znano, celotni igralski kader pa bo dokončno znan prav na prvi dan priprav.

Nič prej tako ne bomo uradno izvedeli za točno vse oklepnike, ki bodo v tej sezoni nosili dres z zmajem na prsih. Do zdaj so nam v klubu potrdili le, da imajo trenutno na seznamu igralcev 22 Slovencev, vendar pa še vsi nimajo podpisanih pogodb (nekateri namreč še vedno čakajo na obljubljeni denar iz pretekle sezone), zato so tudi zadržani pri tem, kakšne informacije posredujejo javnosti.

Kalan in Logar prva novinca

Večina slovenskih igralcev je pravzaprav že znanih, gre za praktično vse, ki so v zadnjih sezonah nosili dres edinega našega kluba, ki igra v ligi EBEL, k tem pa bo dodanih nekaj novih mladeničev. Zaenkrat so nam na Celovški 25 razkrili, da sta dva od teh napadalec Luka Kalan in branilec Miha Logar. Prvi, 21- letni napadalec od sezone 2010/11 ni igral v Sloveniji. Otrok kranjske hokejske šole je tri leta preživel v mladinskem ustroju Salzburga, eno leto pa je igral v Mori na Švedskem. Logar, ki šteje 19 let, pa je vse zadnje štiri sezone preživel v mladinskih vrstah rdečih bikov, prej pa je enako kot Kalan igral v Kranju.

Hokejisti se bodo sicer dobili v ponedeljek dopoldne, že isti večer pa bodo stopili na led, ki ga bodo v Tivoliju začeli delati te dni. Glavni trener Fabian Dahlem bo v Slovenijo v družbi žene prišel ta konec tedna, v dvorani pod Rožnikom pravijo, da prihaja z jasno začrtanim načrtom, na začetku priprav pa se bo v celoti posvetil le Slovencem. Izvedeli smo tudi, da bo Olimpijo letos okrepila le peščica tujcev, to je vratar, dva napadalca in branilec. Zadnji trije prihajajo iz Severne Amerike, medtem ko vratarja še iščejo, verjetno pa bo pri tem imel nekaj besede tudi Dahlem, po poklicu čuvaj mreže, ki točno ve, kakšnega kova hobotnico si želi. Zaenkrat bo Nemec deloval sam, pomočnika trenerja še ni in ni pa tudi nujno, da bo tega imel.

Kar zadeva pripravljalnih tekem, je tudi še vse precej skrivnostno. Zmaji bodo verjetno igrali na Poletni ligi Rudija Hitija, ki naj bi v nekoliko drugačni izvedbi potekala v četrtem avgustovskem tednu. Nadejajo se še povabila na memorialni turnir Gaboryja Ocskaya ml., ki bo v Szekesfehervaru potekal prvi konec tedna v septembru. Prvo tekmo v ligi EBEL bo sicer Olimpija 12. septembra odigrala v Celovcu.