© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
20.07.2014 17:39:04

Na golf zelenici Oshie ni tako suveren

Reuters

Reprezentant ZDA se pri golfu ne znajde tako dobro kot pa na ledeni ploskvi.

Napadalec T.J. Oshie se je v soju žarometov letos znašel na olimpijskih igrah v Sočiju. V predtekmovanju je proti domači ruski reprezentanci izvajal kar štiri od šestih kazenskih strelov ter bil v prav vsakem boljši od ruskega vratarja Sergeja Bobrovskega in poskrbel za ameriško zmago. V srca navijačev pa se je nato vpisal še z izjavo, da ni nikakršen junak, temveč so pravi junaki tisti, ki v imenu Američanov nosijo vojaške uniforme po celem svetu.

Tokrat T.J. ni blestel v hokeju, temveč je 27-letni hokejist St. Louis Bluesov sodeloval na golf turnirju slavnih American Century Championship, ki je potekal v kraju Lake Tahoe, samega sebe pošteno razjezil, prisotne pa precej nasmejal.
Pri sedmi luknji je namreč moral kar štirikrat udariti po golf žogici, da je ta iz bližine našla v luknjo. Eden od četverice, ki so zastopali ligo NHL (prisotni so bili še Martin Brodeur, Jeremy Roenick in Joe Sakic), ni mogel verjeti, da žogica kar ni in ni hotela v luknjo, ko pa jo je le spravil v to, pa je požel velik aplavz.