© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
16.07.2014 12:00:00

Bo zmaje prevzel Nemec?

vzsi

Bo Fabian Dahlem v novi sezoni prvi mož klopi Telemacha Olimpije?

Da je v prvem ljubljanskem hokejskem klubu pred začetkom nove sezone skoraj vse neznanka, ni treba prav posebej pojasnjevati. Zadnje konkretne novice, ki smo jih prejeli iz zmajevega gnezda, so zastarele. Da so Miha Verlič, Ken Ograjenšek in Žiga Grahut enostransko prekinili pogodbo s Telemachom Olimpijo, je jasno že nekaj časa, prejšnji teden pa smo poročali o kazenski ovadbi direktorja Matjaža Seklja, v kateri mu anonimni tožnik(i) očitajo zlorabo položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, davčno utajitev in pranje denarja. 

Glede športne strani so novice bore. Zvedeli smo, da naj bi se igralci na prvem treningu sicer zbrali v ponedeljek, 28. julija, a kdo se bo tam zglasil - pod pogodbo je le sedem hokejistov - in kdo bo moštvo sploh vodil, je neznanka. Vseeno nam je na uho prišlo nekaj govoric, najbolj konkretne so bile tiste o glavnem trenerju. Po naših informacijah naj bi bil eden od favoritov za mesto šefa ljubljanske klopi Nemec Fabian Dahlem, 48-letni strateg, nekdaj pa vratar, ki je zadnja tri leta v drugi nemški ligi vodil Crimmitschau, prej pa je izkušnje nabiral kot pomočnik glavnega trenerja pri Kasslu (DEL).

Čeprav ni videti, da bi pisarna na Celovški 25 sploh delala, pa naj bi pri državnih prvakih že našli nekaj novih tujih okrepitev, ki prihajajo iz severnoameriškega prostora, za katere že urejajo potrebne dokumente.