© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
11.07.2014 22:02:45

Naslednji v klubu 10.000.000?

Profimedia

Anže Kopitar bo naslednje leto lahko podpisal novo pogodbo s Kralji iz Los Angelesa. Se bo pridružil na novo ustanovljenemu klubu 10.000.000?

Novica, da je Chicago podaljšal pogodbo s svojima zvezdnikoma Patrickom Kanom in Jonathanom Toewsom, je v Severni Ameriki dvignila ogromno prahu. V prvi vrsti, ker bosta v naslednjih osmih letih vsak v žep pospravila po 10,5 milijona dolarjev.

To pomeni, da bo Chicago v tem času obema nakazal astronomskih 168 milijonov dolarjev, s čemer si je zmanjšal možnosti za sestavo v smislu kvalitete bolj uravnoteženo ekipo, kar je tudi za zapravljive ameriške športne kolektive ogromen znesek. Še zlasti v hokeju, kjer pred tem dejansko ni bilo hokejista, ki bi pri letni plači presegel magično mejo desetih milijonov. A zdaj, ko je bila ta meja prebita, se bo v elitni klub 10.000.000 verjetno vpisalo tudi še nekaj drugih hokejistov. In številni ameriški mediji pišejo, da bi eden takšnih lahko bil tudi Anže Kopitar.

Kopitar bo prost hokejist postal leta 2016, kar pomeni, da bo novo pogodbo lahko podpisal že naslednje leto. Glede na to, kako dobro igra, kako uspešni so Kralji iz Los Angelesa in koliko so plačani nekateri drugi hokejisti v ligi NHL, gre pričakovano, da bo Gorenjčeva naslednja pogodba astronomska. V tem trenutku Kopitar sicer zasluži 6,8 milijona dolarjev (plača se mu bo v zadnji sezoni povečala na 7,7 milijona dolarjev), kar jasno ni malo, a vendarle skoraj pol manj, kot bosta dobivala Kane in Toews, ki sta morala v letošnjem konferenčnem finalu premoč priznati prav Slovencu in njegovim Kraljem.

Osemmestna cifra je torej Kopitarjeva realnost, vprašanje pa je, kdo mu jo bo nakazoval na njegov račun. Če nekdo drug, bi plača lahko bila še višja, če Kralji, bo morda pristal celo na malce nižjo, glede na to, da se v Los Angelesu pač tako dobro počuti.

anze kopitar
Reuters