© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
12.06.2015 10:59:06

Jadrnico zamenjal za telovadnico

Vasilij Žbogar
Vasilij Žbogar
psno

S prvima regatama se je v sredo v Weymouthu začela tekma svetovnega pokala v jadranju za olimpijske razrede, v floti razreda finn pa tokrat ni Vasilija Žbogarja, ki si je pri padcu s kolesom zlomil rebro.

Drugi Evropejec na odprtem prvenstvu stare celine se je že na začetku sezone odločil, da na olimpijskem prizorišču ne bo nastopil. "Jadrnica razreda finn je fizično zelo zahtevna in jadralec se po težki regati v dveh tednih težko regenerira," je o razlogih, da izpusti to tekmo svetovnega pokala, povedal Žbogar.

Krajši tekmovalni premor pa Izolčanu še kako koristi, saj je pred dvema tednoma padel s kolesom in si zlomil peto rebro: "Moram reči, da nisem pričakoval, da je zlomljeno, tudi na slikanje nisem šel takoj, ker si po bolečini nisem predstavljal, da bi bilo lahko rebro zlomljeno. Ko pa me je peti dan še vedno bolelo, me je zdravnica napotila na slikanje. Izkazalo se je, da so posledice padca večje, kot sem mislil. Dobro je, da se rebro ni premaknilo in da tkivo in vse ostalo okoli rebra ni poškodovano. To pomeni, da se bo ta poškodba hitro zacelila." 

Kljub poškodbi in bolečinam, ki so še vedno prisotne, pa Vasko ne počiva, ampak treningi zdaj potekajo po prilagojenem programu: "Po urah treniram skoraj več kot prej, delam vaje, pri katerih me ne boli prsni koš. Našli smo kar nekaj vaj, s katerimi lahko vsaj minimalno vzdržujem pripravljenost, zlasti delam veliko vaj za noge. V tem obdobju je bilo v delovnem načrtu samo vzdrževanje fizične pripravljenosti, tako da večje izgube ne vidim, kasneje bom pa moral izgubljeni trening na vodi nadoknaditi." 

Vsaj še kakšen teden ali dva bo z jadranjem moral počakati, nadaljnji program je odvisen od ponovnega slikanja prihodnji teden. Do takrat bo še naprej največ časa preživel v telovadnici.