© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sm
sm
28.05.2015 17:19:59

Škofjeločani brez bele zastave

Balinarji Hrasta
Balinarji Hrasta
sm

Po prvi tekmi so v manjši prednosti balinarji Hrasta iz Kobjeglave, ki so v domači dvorani Lokateks Trato premagali z 12:10, tako da jim na sobotni povratni tekmi v Škofji Loki (14.00) za napredovanje v polfinale zadošča že remi.

V primeru zmage domačinov bo o napredovanju odločala dodatna igra bližanja v krog in zbijanja balina. "Na povratni tekmi moramo ohraniti mirne glave. Tekmo želimo zmagati že po rednem delu, saj bi bili v morebitni dodatni igri v določeni prednosti domačini," je svoje želje pred dvobojem na Gorenjskem predstavil vodja Hrasta Valter Švara.

Njegova zasedba je na papirju od tekmecev precej močnejša predvsem v tekaških disciplinah, a bodo morali Kobjeglavci za zmago prikazati vse svoje kvalitete tudi v natančnem zbijanju, igri v krog in klasičnih igrah.

Izkušeni Škofjeločani so v medsebojnem obračunu v finalni tekmi domačega prvenstva dokazali, da se znajo vrniti iz brezna, blizu preobratu pa so bili tudi pred dvema tednoma v Sežani, a so Kraševci v zadnjih minutah ohranili dovolj zbranosti.

"Želimo si zmage in nato napredovanja po dodatni igri. Tekmo pričakujemo v zelo dobri formi," je bil kratek in jasen škofjeloški adut Dejan Koren, ki je tako kot vsi njegovi soigralci prepričan, da bo Lokateks Trata udeleženec zaključnega turnirja, ki bo na sporedu sredi junija v Italiji.