© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
27.05.2015 19:01:15

Mezgec: Žena, pivo in pica

Nikola Miljković

Luka Mezgec je na 17. etapi slovitega Gira osvojil tretje mesto.

"Pozicijo pred sprintom sem imel kar dobro. Sprintati sem začel nekoliko prej, kakšnih 250 metrov pred ciljem, ker so zapirali. Na koncu mi je malo zmanjkalo. Modolo je res močan, tako hiter še nikoli ni bil. Sem kar zadovoljen tudi s tretjim mestom," je uvodoma povedal Kamničan in dodal: "Cel dan smo delali, da smo skupino pripeljali do sprinta. V vseh sprintih do danes sem iskal pomoč ekipe, kar je pomenilo, da sem izgubil pozicijo in sem začel s sprintom iz ozadja. Danes se je kar dobro izteklo."

Modolo je po etapi dejal, da je na zadnjem vzponu gledal okrog sebe, videl potencialne tekmece za sprinterski obračun, ki so po njegovem mnenju še bolj trpeli kot on. "Vsi smo bili na 'limitu'. On ni dober na vzponih, na pravih v ospredju še v življenju ni bil. Mogoče je zato tako videl," mu je vrnil slovenski sprinter.

V ponedeljek, ko je bil prost dan, je Mezgec nabiral moči za zadnje preizkušnje. Te mu je dala žena Renata, pa tudi lanska "pregreha" sredi Gira. "Renata je bila tu, pica je bila, pivo je bilo, vse to mi je dalo novih moči. Upam, da si tudi v Milanu izborim dober položaj in poizkusim 'borbati' za najboljši rezultat," je z nasmeškom dodal 26-letnik.