© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
26.05.2015 12:20:21

Strelci brez počitka

Za slovenske strelce in strelke ni počitka, le dober teden po preizkušnjah v ameriškem Fort Benningu jih v Münchnu čaka letošnja tretja tekme za svetovni pokal z zračnim in malokalibrskim orožjem. V bavarski prestolnici bo med 28. majem in 1. junijem nastopilo 14 slovenskih strelk in strelcev.

Slovenija se na dosedanjih dveh preizkušnjah v južnokorejskem Changwonu in ameriškem Fort Benningu ni posebej izkazala, prav nobena strelka ali strelec ni izpolnil norme za nastop na poletnih olimpijskih igrah prihodnje leto v Rio de Janeiru. Doslej ima brazilsko vozovnico v žepu le Petra Dobravec zavoljo četrtega mesta na lanskem svetovnem prvenstvu v španski Granadi.

Na nedavni preizkušnji v Fort Benningu je bila mednarodni strelski smetani še najbolj konkurenčna Živa Dvoršak, ki je v disciplini malokalibrska puška trojni položaj zasedla 17., z zračno puško pa 30. mesto. Rajmond Debevec in Robi Markoja se na tekmi z MK puška leže nista prebila na glavno tekmo, v kraljevski strelski disciplini pa je prvi zasedel 25., drugi pa 34. mesto. Dobravčevi se je "ameriška zgodba" povsem izjalovila, tekmo z zračno pištolo je končala na repu.

robi markoja ap
Arsen Perić

V Münchnu bodo nastopili Petra Dobravec, Majda Raušl, Katja Vodeb, Živa Dvoršak, Urška Kuharič, Klavdija Pufič in Sonja Benčina v ženski ter Rajmond Debevec, Robi Markoja, Željko Moičević, Jernej Žižek, Blaž Kunšek, Kevin Venta in Boštjan Simonič v moški konkurenci.

Spored slovenskih nastopov v Münchnu
- četrtek, 28. maj:
13.30 zračna puška, moški (Željko Moičević)
17.00 zračna puška, ženske (Živa Dvoršak, Klavdija Pufič, Sonja Benčina)

- petek, 29. maj:

11.15 MK pištola, moški (Blaž Kunšek, Kevin Venta, Boštjan Simonič)

- sobota, 30. maj:

10.30 MK puška leže, moški (Rajmond Debevec, Robi Markoja, Željko Moičević, Jernej Žižek)

- nedelja, 31. maj:

11.30 MK puška trojni položaj, ženske (Živa Dvoršak, Urška Kuharič)
13.15 zračna pištola, moški (Blaž Kunšek, Kevin Venta)

- ponedeljek, 1. junij:
12.15 zračna pištola, ženske (Petra Dobravec, Majda Raušl, Katja Vodeb)
13.30 MK puška trojni položaj, moški (Rajmond Debevec, Robi Markoja, Željko Moičević)