© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
25.05.2015 23:15:04

Francozinja se ne strinja s slovenskimi željami

CEV

Eden, toda velik korak še loči slovensko žensko izbrano vrsto od prve uvrstitve na evropsko prvenstvo, ki ga bosta septembra gostili Belgija in Nizozemska.

Varovanke Bruna Najdiča so opravile težji del naloge, saj so do zmage prišle na gostovanju pred tri tisoč ljubitelji odbojke, ki so upali na gladko zmago domačih junakinj, dvorano v Niortu pa so zapuščali z dolgimi nosovi. Vedno samozavestni Francozi niso računali na to, da jih lahko preseneti reprezentanca, ki v zadnjih letih ni krojila evropskega vrha, a je vendarle rasla in se razvijala, reprezentantke pa že nekaj let igrajo po Evropi in nabirajo dragocene izkušnje. Francozinje imajo na drugi strani z velikimi tekmovanji več izkušenj, nazadnje so bile četrtfinalistke evropskega prvenstva, res pa je, da je njihova reprezentanca pomlajena in spremenjena.

Vse svoje slabosti so skušale skrbno skriti, upale so, da bodo s prikrivanjem podatkov uspele presenetiti varovanke Bruna Najdiča, a jim to ni uspelo. Tudi izkušeni strateg na klopi Slovenije namreč vse do zadnjega dne ni želel razkriti, katerih šest deklet bo nosilo glavno breme. Namen je uresničil, vendar glasna in energična francoska selektorica Magali Magail kljub vsemu verjame v to, da se bodo njene varovanke veselile v Mariboru. Za to morajo najprej zmagati s 3:0 ali 3:1, nato pa še v zlatem nizu. V trenutku, ko oziroma če bodo Slovenke osvojile dva niza, se bo veselje v štajerski prestolnici lahko začelo. "Ni še konec in vem, da lahko obrnemo stvari v svojo korist. Res verjamem v to ekipo in ne smemo pozabiti na to, da smo bili lansko leto v podobnem položaju. S hrbti smo bili pritisnjeni ob zid, toda na koncu smo se uvrstili v dodatne kvalifikacije. Da bi se uvrstili na evropsko prvenstvo, moramo v prvi vrsti zmanjšati nihanja v naši igri, ki smo jih videli na prvi tekmi, tako v igri kot tudi v psihološkem smislu," poudarja sedemintridesetletna trenerka, ki vso svojo kariero deluje pri ekipi Mulhouse. Trinajst let je bila libero, od leta 2005 pa je glavna trenerka.