© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
am
am
28.11.2014 23:07:35

Zadel gledalca in povedel

Povsem običajen dan na precej običajnem turnirju v golfu le redko pritegne pozornost javnosti v državah, kjer ta šport ni posebej priljubljen. No, razen če nekdo na turnirju povede na tak način.

Drugi dan odprtega prvenstva Avstralije je bil domači adut Greg Chalmers pri enajsti luknji, ko je izvedel enega najslabših začetnih udarcev na celotnem turnirju, enega najslabših v sezoni in enega najslabših v karieri nasploh. Pri luknji s precej enostavnim dostopom je žogico povsem zgrešil in jo poslal daleč stran od želenega. Toda ...

Nesrečno in nespretno zadeta reč je visoko po zraku preletela tako imenovano zelenico in poletela med gledalce, ki so se ji na vsak način želeli umakniti. A enemu bolj okornih med njimi, ki se je udobno namestil na soncu, to ni uspelo, zato ga je žogica precej boleče zadela v telo. Smola zanj in neverjetna sreča za Chalmers. 

Žogica se je namreč ob malce obilnega telesa nič hudega slutečega gledalca odbila na tak način, da je poletela nazaj proti zelenici, se elegantno zapeljala čez njo in se ustavil v neposredni bližini cilja. Avstralski igralec jo je od tam brez težav poslal v luknjo in predvsem po zaslugi skrajno zanimivega pripetljaja, ki si ga lahko ogledate v posnetku, po drugem dnevu tekmovanja vodi.