© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
mu
mu
28.11.2014 20:07:14

Sin legende član Tora Rossa

Moštvo formule 1 Toro Rosso je danes potrdilo, da bo v sezoni 2015 drugi voznik Španec Carlos Sainz mlajši. Sin nekdanjega svetovnega prvaka v reliju Carlosa Sainza se bo pridružil še mlajšemu sotekmovalcu, komaj 17-letnemu Nizozemcu Maxu Verstappnu.

Španec in Nizozemec bosta v ekipi zamenjala Rusa Danila Kvjata, ki se bo preselil k večjemu bratu v formuli 1 Red Bullu, ter Francoza Jean-Erica Vergneja. Ta je pred dnevi sam napovedal slovo od ekipe, v španskih medijih pa so takoj namignili, da bo njegova zamenjav prav Sainz.

Toro Rosso bo tako v naslednji sezoni z dirkačema v najstniških oziroma komaj preseženih najstniških letih skoraj dobesedno postal valilnica talentov, za katero podružnica močnejšega Red Bulla velja že nekaj časa. Oba mladinca pa imata tudi veliko dirkaških genov; Sainz starejši je bil leta 1990 in 1992 svetovni prvak v reliju, nastopal pa je tudi na relijih Dakar in leta 2010 zmagal tudi tam.

Verstappnov oče Jos Verstappen pa je med letoma 1994 in 2003 tudi sam vozil v formuli 1, nastopil je na več kot sto dirkah, ljubitelji tega športa so si ga najbolj zapomnili kot drugega voznika Benettona ob takrat še vzpenjajočem se Michaelu Schumacherju, ter po nenavadni nesreči na dirki v Nemčiji leta 1994, ko je po dolivanju goriva njegov dirkalnik zajel ogenj, a jo je Nizozemec odnesel le z lažjimi opeklinami.

"Vesel sem, da sem član takšne ekipe. Vedno sem bil član Red Bullovega programa za mlade dirkače, zdaj pa so se mi uresničile sanje. Hvala vsem v ekipi za zaupanje," je dejal Sainz.