© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/mu
STA/mu
28.11.2014 14:32:19

V formuli ena bo vozila tudi ženska

formula1.com

Pri moštvu Williams so potrdili, da bodo v naslednji sezoni imeli tudi žensko voznico.

Enaintridesetletna Škotinja Sussie Wolff sicer ne bo tekmovala, saj ni dobila katerega izmed prvih dveh sedežev britanskega moštva, temveč bo imela vlogo testne voznice. Susie je sicer žena direktorja ekipe, Tota Wolffa, v prejšnjih dveh letih pa je sodelovala z Williamsom kot voznica, zadolžena za razvoj. 

Najuspešnejša voznica formule 1 doslej je še vedno Italijanka Lella Lomnbardi, ki je leta 1975 na dirki za veliko nagrado Španije osvojila šesto mesto. Wolffova se je v minuli sezoni udeležila dveh prvih uradnih prostih treningov, pred dirkama za veliki nagradi Velike Britanije in Nemčije.

"V tem času pri nas nas je navdušila z velikanskim napredkom ter povečevanjem časa, ki ga je preživela za volanom. Navdušuje nas z bogatim tehničnim znanjem, zelo koristnimi povratnimi informacijami in pristopom tako na dirkališčih kot v simulatorju, tako da je pri njenem imenovanju za uradno testno voznico šlo za del povsem naravnega procesa napredovanja," je odločitev pojasnila namestnica vodje ekipe Claire Williams, hčerka ustanovitelja moštva Franka Williamsa.