© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
27.11.2014 22:42:24

Pokal challenge: Konec evropske poti za Braslovče

Odbojkarice Braslovč so izgubile tudi povratno tekmo 2. kroga pokala challenge. Potem ko je švicarski Düdingen v Braslovčah zmagal s 3:1, je bil z istim izidom boljši tudi na domačem igrišču.

"Švicarke so bile sicer boljše, a smo dobile občutek, da se jih da premagati. Vsekakor v Švico potujemo po zmago in napredovanje," so pred odhodom v Švico zatrjevale Braslovčanke, ki so dobile še dodatni elan, potem ko so prejšnji teden v državnem prvenstvu prve premagale Luko Koper. A žal vse to niso izkoristile, Švico pa zapuščajo s podobnimi vtisi, kakor so jih imele po prvi tekmi. Tudi tokrat se je izkazalo, da za tekmicami ne zaostajajo veliko, imele so svoje priložnosti, mogoče tudi za napredovanje, a zaradi nihanja v sprejemu jih niso izkoristile. Švicarka tujska legija, v kateri glavno vlogo igrajo Američanke, je za odtenek manj grešila, tako da se je prvo evropsko popotovanje mlade ekipe iz Savinjske doline ekspresno končalo, a to ji zagotovo ne bo vzelo volje, da ne bi poskusile še kdaj.

Slovenke so bile na samem začetku enakovreden tekmec, do prvega tehničnega odmora na tekmi so držale korak. Nato pa so se začele težave pri sprejemu, ki so se pokazale pri rezultatu, po izidu 14:10 so do konca prvega niza osvojile vsega še štiri točke.

S slabo igro v obrambi so nadaljevale tudi v drugem nizu, ki so ga domače odprle z izidom 7:0, vodile pa tudi s 16:7. A sledile so minute, ki so si jih Savinjčanke želele. S serijo točk so se z odličnimi servisi približale le na dve točki zaostanka (17:19), nekaj trenutkov pozneje pa izid izenačile na 23:23, nato pa osvojile še dve točki in s popolnim preobratom prišle do izenačenja na 1:1.

Tretji niz je bil zelo podoben drugemu, le da tokrat popolnega preobrata ni bilo. Gostje so zaostajale z 1:7, 5:14 in tudi 11:19, toda nato uspešno začele lov, tekmice ulovile na 22. točki, vendar jim je zmanjkalo zbranosti, Švicarke so osvojile tri točke zapored, s tem pa si že tudi zagotovile napredovanje.

Nadaljevanje je imel bolj prestižni pomen, v četrtem nizu so imele dolgo časa Slovenk prednost, vodile so tudi s petimi točkami razlike, nazadnje jim je dobro kazalo pri izidu 17:20, toda nato so domače z delnim izidom prišle do vodstva 23:21, zapravile so sicer prvo zaključno žogo, druge pa ne.


Düdingen - Braslovče 3:1 (14, -23, 22, 23)

Düdingen: Atherstone, Hahn, Gräslli, Vanis, Marbach, Lejczyk, Niederhauser, Trösch, Elliott, Mayfield, Rottaris, Schnetzer.
Braslovče: Bedjanič, Turnšek, Zbičajnik, Vovk, Jerman, Muhovic, Markovič, Mihevc, Marovt, Mihalinec, Vodlan, Hribernik.