© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
md
md
28.11.2014 15:36:47

Zaradi kratkih hlač in natikačev prodaja vilo

Reuters

Filipinski boksarski zvezdnik Manny Pacquiao prodaja svojo vilo, vredno 7 milijonov evrov.

Eden najbolj prepoznavnih boksarjev na svetu Manny Pacquiao se je odločil, da bo prodal svojo ogromno hišo v bogatem predelu Manile. Razlog je pravzaprav bizaren, 35-letni Filipinec se je za to potezo odločil zaradi sosedov, ki so se pritoževali, da Pacquiaovi obiskovalci v sosesko prihajajo oblečeni samo v kratke hlače in obuti v natikače, kar naj bi na ta bogat predel metalo slabo luč. 

Petnadstropna vila s tremi spalnicami slavnega boksarja se nahaja v soseski Makati, kjer živijo bogataši, tam pa se nahajajo tudi sedeži svetovnih in lokalnih korporacij. Skratka, gre za predel, kamor revni po navadi ne zahajajo. 

Pacquiao 2
Reuters


A odkar tam živi Pacquiao, se je to spremenilo. Veliko ljudi hodi k osemkratnemu boksarskemu svetovnemu prvaku s prošnjami po majhnih donacijah in po finančno pomoč, kar gre, kot vse kaže, njegovim sosedom "v nos". Toda nekdanji ulični prodajalec rib, ki se je s pomočjo boksa rešil revščine in postal eden izmed najbogatejših športnikov, se sosedskim željam ne želi ukloniti. Filipinec zase pravi, da je eden izmed množice in da si bo raje poiskal nov dom, kot da bi se uklonil nemoralnim željam sosedov. "Morda sem tako bogat, kot nekateri ljudje v tej soseski, ampak moj način življenja in moje srce ostaja enako, kot je bilo. Sem le preprost človek in tega ne bom nikoli spreminjal," je dejal petintridesetletnik za Agence France-Presse.

Pacquiao 3
Reuters


Pacquiao je sicer svojo vilo kupil leta 2011 za malce več kot 7 milijonov evropv, vložil precej denarja v obnovo in zdaj upa, da bo z njo tudi zaslužil. Je pa to le ena izmed petih vil v lasti filipinskega boksarja, ob tem pa ima v lasti tudi veliko število pregrešno dragih avtomobilov in domačo rezidenco v južnem delu Filipinov, kjer ima bazen v obliki boksarske rokavice. Ljubljenec množice je že napovedal, da bo še naprej v svojem domu sprejemal ljudi, potrebne pomoči, lokalni mediji pa poročajo, da bo dobiček od prodane vile namenil predvsem odplačevanju davkov, saj naj bi bil državi dolžan kar 2,2 milijardi pesosov, kar je približno 39 milijonov evrov. Sicer pa je boksarski šampion dejal tudi, da se je za nevšečnosti že opravičil sosedom in da so nekateri razumeli situacijo, v kateri se nahaja. Filipini so sicer tretja najrevnejša država v jugovzhodni Aziji, kjer več kot četrtina ljudstva živi pod mejo revščine.