© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
28.11.2014 20:11:52

Se obeta dvoboj stoletja?

Maja prihodnje leto bi se v boksarskem ringu utegnil zgoditi eden najbolj pričakovanih dvobojev zadnjih let.

Ljubitelji boksa si v ringu že vrsto let želijo videti medsebojni obračun dveh najboljših boksarjev velterske kategorije ta hip, seveda je govora o Floydu Mayweatherju in Mannyju Pacquiaoju.

37-letni Američan je pred časom napovedal upokojitev, pred njim pa naj bi bila le še dva dvoboja. Če gre verjeti govoricam, bosta prav zadnja dva tista najbolj odmevna, saj naj bi se za konec pomeril ravno s filipinskim ponosom Pacquiaojem.

Mayweather si prizadeva, da bi podpisali pogodbo, po kateri bi imel v primeru poraza na voljo še povratni obračun, zaradi česar bi se lahko tekmeca ponovno pomerila septembra. Američan si torej na vsak način kariero želi zaključiti z zmago, na dosedanjih 47 obračunih pa je, verjeli ali ne, zabeležil prav toliko zmag. Filipinčeva statistika na drugi strani ni tako blesteča, a še zmeraj spoštovanja vredna. Na 64 dvobojih je namreč zabeležil 57 zmag in pet porazov, dvakrat pa se je dvoboj končal brez zmagovalca.

Podrobnosti o samem dvoboju so sicer še zavite v tančico skrivnosti, jasno pa je, da bo v igri veliko denarja. Zelo veliko. Nekateri ocenjujejo, da naj bi si boksarja razdelila del pogače, katere vrednost bi lahko narasla celo na več kot milijardo dolarjev na dvoboj. Da, prav ste prebrali, dva obračuna bi lahko organizatorjem skupaj prinesla več kot dve milijardi dolarjev.

"Želim si tega dvoboja in radi bi ga videli tudi najini navijači. Zaslužijo si ga videti," je pred časom dejal Manny. Da Filipinec misli še kako resno, govori tudi podatek, da je že zdaj ugodil nekaterim zahtevam Mayweatherja. Slednji je zahteval, da se lahko Filipinca kadarkoli testira na prepovedana poživila, poleg tega bi pobral večji delež denarne nagrade, 60 odstotkov bi tako pripadlo Američanu, 40 pa Azijcu.