© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
mu
mu
02.12.2014 17:26:21

Čustveni Vettel snel krila

Reuters

Štirikratni zaporedni prvak se je danes še uradno poslovil od Red Bulla.

Nekdanji svetovni prvak formule ena Sebastian Vettel je zadnjo dirko za ekipo Red Bull, s katero je dosegel vse uspehe v karieri, že opravil v Abu Dabiju.

Danes se je, potem ko je že prvič preizkusil svojega novega jeklenega konjička moštva iz Maranella, tudi uradno poslovil od zdaj že nekdanjih sodelavcev.

Pogodba z ekipo, ki ima sedež v britanskem Milton Keynesu, se je 27-letnemu Nemcu iztekla v petek opolnoči. V soboto je v Fioranu že sedel za volanom Ferrarija, preizkušal je dve leti star dirkalnik rdeče ekipe, in z napovedjo sprememb v prihodnosti že navdušil številne privržence italijanskega moštva, ki v pravkar končani sezoni niso imeli prav veliko razlogov za veselje.

vettle re
Reuters


Toda štirikratni svetovni prvak ni človek, ki bi slovo opravil po francosko. Čeprav njegovi odnosi s člani ekipe Red Bull v zadnji sezoni niso bili več najboljši, se je danes uradno poslovil od vseh, s katerimi je sodeloval v preteklih sezonah.

"V petek se je končalo sodelovanje s Sebastianom Vettlom. A zadnjih šest let je bilo izjemnih, radi bi se poslovili tako, kot se spodobi," so ob tej priložnosti sporočili v ekipi.

Slovo je bilo čustveno, Vettel pa domov odhaja s številnimi darili, med drugimi s kipom bika v polovični naravni velikosti, na podstavku katerega so vgravirani vsi njegovi naslovi prvaka z ekipo Red Bull.

"Zadnjih šest let je bilo fantastičnih. Ko pomislim na vse delo, strast in želje, ki smo jih vložili v sodelovanje ... Ti trenutki bodo za vedno ostali v mojem srcu. Hvala, res lepa hvala vsem, besede ne morejo izraziti mojih čustev," je dejal Vettel.

Vettel je z Red Bullom osvojil štiri naslove prvaka med letoma 2010 in 2013, letos pa je krono predal Lewisu Hamiltonu v Mercedesu, sam je končal le na petem mestu v SP.