© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
vu
vu
02.12.2014 12:49:48

Veliko priznanje za slovenske kajakaše

Arsen Perić

Medijska hiša Sportscene je s pomočjo nekdanjih tekmovalcev in kajakaških funkcionarjev zagnala projekt svetovnih veslaških nagrad.

Izbor tokrat poteka prvič, nagrade pa bodo podelili prihodnjo pomlad v nemškem Augsburgu. Med nominiranci so tudi svetovna prvaka iz ZDA Luka Božič in Sašo Taljat ter Nejc Žnidarčič, ki je na SP osvojil že 16. kolajno.

Zmagovalce posamičnih kategorij bodo prinesli glasovi strokovne žirije (50 odstotkov), polovico pa bodo prispevali glasovi navijačev in podpornikov, ki bodo lahko glasovali preko spletne strani World Paddle Awards.

Nominaciji odličnih primorskih športnikov sta priznanje tudi slovenskemu kajakaštvu, ki je že vrsto let povsem pri svetovnem vrhu, predvsem pa potrditev dobrega dela Nejca Žnidarčiča ter Luke Božiča in Saše Taljata.

Žnidarčič je kandidat za najboljšega športnika leta, Božič in Taljat pa kandidirata v kategoriji za najboljšo ekipo leta. Poleg omenjenih kategorij bodo nagrade podelili še v kategorijah za najboljšo športnico, življenjski dosežek, mladinca oziroma mladinko leta, medijskega ambasadorja ter v kategoriji strokovnjakov s kajakaškega področja.