© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sm
sm
01.12.2014 20:12:44

Slovenci držijo vrh

sm

V slovenskem derbiju balinarske serie A je Borgonese kljub odlični igri Jureta Kozjeka ostal praznih rok, v hrvaški ligi pa je v pomembnem obračunu za mesta pri vrhu lestvice Dejan Tonejc v dresu reškega Vargona slavil proti Triu iz Pazina.

Favorizirani Pontese z Alešem Borčnikom, Zoranom Rednakom in Jasminom Čauševićem je v soboto gostil Borgonese in zabeležil zmago s 15:9. V gostujočem taboru se je najbolj izkazal Jure Kozjek, ki je proti bivšemu klubu zabeležil dve zmagi, vendar je bilo to premalo za uspeh. V igri v krog je Kozjek z 29:26 ugnal Marca Ziralda in prinesel svojemu moštvu prednost z 2:6, nato pa so balinarji Ponteseja na čelu z Borčnikom potrdili svoje mojstrstvo v tekaških disciplinah in prišli do preobrata. Borčnik je skupaj s Stefanom Pegorarom zadel 58 krogel v štafeti, nato pa je z 42 točkami slavil še v hitrostnem zbijanju. Čaušević je v zadnjem delu tekme prispeval točki v igri dvojic v krog, Kozjek pa je igri posameznikov ugnal Rednaka in ublažil poraz svojega moštva. To trenutno zaseda šesto mesto, medtem ko je neporaženi Pontese po treh krogih na prvem mestu.

Do novih točk so v Serie B v dresu Canove prišli Primož Brezovec, Gregor Sever in Klemen Podgoršek, ki so skupno prispevali kar 15 točk pri zmagi svojega moštva z 18:6 proti Snui.

V hrvaškem prvenstvu je v derbiju kroga Istra Pazin pred svojimi navijači ugnala Zrinjevac s 15:11, kar je izkoristil Vargon in z zmago proti pazinskemu Triu s 17:9 zasedel vrh lestvice. Dejan Tonejc je k ekipnemu uspehu prispeval dve točki ob zmagi v igri v krog proti Alenu Guštinu s 26:19, pri poražencih pa je David Šircelj slavil v igri dvojic skupaj z Marinom Križmanićem.

V igri za najvišja mesta ostajajo tudi trenutno tretjeuvrščeni Marinići, ki so s 15:11 premagali splitsko Nado. Toni Trobec je tokrat ostal praznih rok, medtem ko je Gregor Oprešnik zabeležil zmagi v hitrostnem in štafetnem zbijanju.