© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
01.12.2014 11:29:48

127 kilogramski Superman

Pred dnevi je močno odmevala neverjetna poteza igralca ameriškega nogometa Odella Beckhama mlajšega, podobno pa je že pred leti uspelo 127 kilogramskemu orjaku in igralcu kriketa.

Pisali smo že za kakšno mojstrovino je pred dobrim tednom poskrbel Odell Beckham mlajši, mnogi pa to neverjetno potezo primerjajo s tisto, za katero je poskrbel igralec kriketa Dwayne Leverock.

Bermudska kriket reprezentanca je leta 2007 debitirala na svetovnem prvenstvu, takrat je nase opozoril 127 kilogramski orjak. Slednji sicer ni uprizoril nebeškega skoka, glede na njegovo težo, pa je skok vsekakor spoštovanja vreden, ujem pa še danes velja za enega najboljših v zgodovini tega tekmovanja.

Bermudi so takrat sicer povzročili kar nekaj sivih las favorizirani reprezentanci Indije, ki pa je nato le strnila vrste in zabeležila rekordno zmago svetovnih prvenstev. Kljub temu je poteza Leverocka, ki je sicer po poklicu policaj, ostala ena od vrhuncev prvenstva, takrat pa se ga je prijel celo vzdevek po slavnemu superjunaku Supermanu.