© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
01.12.2014 10:04:01

Dobil sem preveč udarcev v glavo

vszi

Strah je bil vedno večji in na koncu se je izkazal za upravičenega. Po nekaj dneh obsežnega iskanja so študentskega igralca ameriškega nogometa našli mrtvega.

Kosta Karageorge, ki je študiral in igral (v prvi vrsti so ga kot branilca uporabljali na treningih ofenzivnega dela moštva) na Ohio State University, je izginil v noči na sredo po ameriškem času, ko naj bi po zagotovilih svojcev odšel na zelo pozen sprehod. Zjutraj bi se moral zglasiti na treningu svojega moštva, a se tam ni prikazal, s čimer je sprožil prve skrbi. 

Te so se do konca dneva povečale in do četrtkovega jutra prerasle v iskalno akcijo, v katero se je poleg policistov in družine vključevalo tudi vse več prostovoljcev. V soboto je bilo aktivnih že več sto, nekateri med njimi so tako po mestu kot na stadionu razdeljevali letake in zbirali informacije.

Univerzitetno moštvo je sredi iskanja odigralo domačo tekmo in tudi na njej pozivalo vse, naj posredujejo kakršenkoli podatek, pri tem pa so se tako oblasti kot svojci vse bolj bali najhujšega. "Dolgo ga ni, za njim se je izgubila vsaka sled in bojimo se, da to ne pomeni nič dobrega," so poudarjali.

In na veliko žalost imeli prav. V nedeljo pozno zvečer je naključni mimoidoči v nekem smetnjaku našel truplo, poleg njega pa pištolo, ki po informacijah policije jasno kaže na samomor. Na slednjega tudi namiguje sporočilo, ki ga je nesrečnik poslal mami v noči, v kateri se je za njim izgubila vsaka sled.

"Žal mi je, toda v moji glavi se dogajajo čudne stvari, ker vanjo dobim preveč udarcev," je zapisal 22-letnik ter ponovno sprožil že nekaj let prisotne razprave o tem, ali je ameriški nogomet preveč nasilen in pregrob šport, pri katerem so udarci v glavo resnično prepogosti in premočni. Še posebej v primeru igralcev, ki na treningih uigravajo napadalno linijo in udarce prejemajo vsakodnevno.