© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
02.12.2014 11:22:08

Evforični BBB v dvorani Dražena Petrovića (video)

Navijači Dinama, ki že dolgo neuspešno bijejo boj z Zdravkom Mamićem, zdaj svojo ekipo spodbujajo ob parketu.

Bad Blue Boysi že dolgo bijejo boj za tako imenovano demokratično ureditev Dinama (en član, en glas). Bolj kot ne neuspešno, Zdravko Mamić je pač hud zalogaj, tej vojni ni videti konca. V njej se dogaja marsikaj, ena in druga stran ne izbirata sredstev za uresničitev svojih namenov, edina resnica za zdaj pa je ta, da so maksimirske tribune prazne. Tudi zaradi posameznih represivnih ukrepov, ki mnogim prepovedujejo prihod na stadion.

A ker niso hoteli, da bi se tradicija navijanja v Zagrebu končala oziroma prekinila, so ustanovili svoj klub. Futsal klub Dinamo, ki je zgodbo začel v drugem kakovostnem razredu tekmovanja. Model vodenja je takšen, kot si ga navijači (utopično?) želijo v pravem Dinamu. Vsak, ki plača članarino (sedem evrov), lahko sodeluje pri odločanju in ima vpogled v poslovanje kluba.

Projekt je po pričakovanjih zaživel, podprli so ga tudi pobudniki akcije Za naš Dinamo, pod katero so se podpisali Dario Šimić, Silvio Marić, Igor Biščan in Tomo Šokota, nekdanji napadalec Olimpije je tudi član futsal ekipe. Dvorane v hrvaški prestolnici so premajhne, da bi sprejele vse, ki bi bili radi na tekmah. Ker je ozračje na vseh spektakularno, takšno je bilo v ponedeljkovem večeru tudi na najprestižnejšem prizorišču, v dvorani Dražena Petrovića. Zbralo se je več kot štiri tisoč navijačev, ki so poskrbeli za zares imenitno kuliso z upanjem, da bo kdaj v prihodnosti tako tudi na maksimirskem stadionu.

Če koga morda zanima, je bil Dinamo na parketu s 5:0 boljši od ekipe Patriot, s čimer si je zagotovil naslov jesenskega prvaka.