© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
17.12.2014 22:43:23

In potem je žogo v svoje roke vzel Nino

Na zaključnem turnirju slovenskega pokala bosta nastopil dve najboljši slovenski moštvi in dve, ki sta, pa naj nam v Kopru in Dolu tega ne zamerijo, za zdaj svetlobna leta daleč od tega. Pravzaprav nista trenutno niti člana elitne lige, a vseeno sta si zasluženo izborila mesto na zaključnem turnirju, ki bo konec marca prihodnje leto.

Vse je bojda enkrat prvič, pa bosta tako prvič na zaključnem turnirju pokalnega tekmovanja nastopila dva kluba iz B-lige. Senzacija, ki to pravzaprav ni. Ker, najenostavneje povedano, je to pač pokal, kjer je z malce sreče pri žrebu mogoče marsikaj.

Da se je Koper zavihtel med zadnjo četverico, pravzaprav ni presenečenje. Jasno je namreč bilo, da je Koper, sploh na domačem terenu, blizu povprečnim prvoligaškim klubom, navsezadnje se Primorci ponašajo z enim najdaljših zmagovalnih nizov na sončni strani Alp, ko so med drugim mero vzeli tudi zasedbi iz Ivančne Gorice. A vsemu povedanemu navkljub, 37. zaporedna zmaga je bila vendarle nekaj posebnega, ne samo zaradi tega, ker je mlademu klubu, ki je nastal na pogorišču Cimosa, prinesla prvo uvrstitev na final four, ampak tudi oziroma predvsem zaradi načina.

V dvoboju z novomeško Krko se je tehtnica nagibala zdaj na eno, zdaj na drugo stran, in ko je že vse kazalo, da bo o zmagovalcu odločal podaljšek, je žogo v svoje roke vzel Nino Grzentič ter že po zadnjem zvoku sirene z devetih metrov zabil morda celo najpomembnejši gol v svoji mladi karieri. Za evforijo na tribunah koprske Bonifike, ki ima tako po tistem neslavnem koncu Cimosa nove – pa tudi nekatere stare – junake.

In če so v Kopru spremljali pravi triler, v Dolu pri Hrastniku in Brežicah o kakšni drami ni bilo ne duha ne sluha. Dolani so brez večjih težav opravili z zasedbo iz Črnomlja, še lažje pa so se do zaključnega turnirja pričakovano prebili igralci iz Celja, Brežice so se upirale po najboljših močeh, a pivovarji so enostavno izven njihove lige.

ČETRTFINALE POKALA 
Trimo – Gorenje 29:37 (15:21)
Koper 2013 – Krka 31:30 (15:15)
Dol TKI Hrastnik – Črnomelj 37:25 (16:10)
Brežice – Celje PL 22:44 (10:24)

1. NBL LEASING LIGA
Izola – Krško 35:25 (15:10)