© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
15.12.2014 10:24:55

Seznam ob trinajsti, tekme ob šestnajsti uri

Grega Wernig

Selektor Boris Denić bo danes ob 13. uri predstavil seznam kandidatov za nastop na SP, organizator pa je pred dnevi predstavil dokončne termine tekem.

Reprezentanca ni klub in v reprezentanco se težko prebije, iz nje pa še težje izpade, sta le dve iz selektorjevega železnega repertoarja, zato kakšnih presenetljivih imen na seznamu ne gre pričakovati. Med približno dvajseterico bodo skoraj zagotovo bolj ali manj preverjena imena, ki so del reprezentance v zadnjih letih, upamo si celo trditi, da bo seznam na las podoben tistemu oktobrskemu ob začetku kvalifikacij za EP 2016.


Vračata se seveda znova zdrava Sebastian Skube in Jure Dolenec, zaradi poškodb sta po drugi strani izgubljena Nenad Bilbija in Borut Mačkovšek, znova bo zraven tudi Klemen Cehte, ki se je v dres z državnim grbom po nekaj letih vrnil – in to uspešno – prav v oktobrski akciji. Glavnina reprezentantov bo na priprave prišla iz tujine, Denićevo povabilo iz slovenske lige lahko pričakujejo zgolj Luka Žvižej, David Miklavčič in Klemen Ferlin.

Slovenijo je julijski žreb umestil v skupino A, tekme pa bodo zaradi časovne razlike sredi popoldneva po slovenskem času.


SLOVENIJA V PREDTEKMOVANJU

- petek, 16. januar (Ali bin Hamad al-Attiyah Arena)
16.00 Slovenija - Čile

sobota, 17. januar (Lusail)
16.00 Belorusija - Slovenija

- ponedeljek, 19. januar (Lusail)
18.00 Slovenija - Katar

- sreda, 21. januar (Duhail)
16.00 Slovenija - Brazilija

- petek, 23. januar (Duhail)
16.00 Španija - Slovenija