© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
12.12.2014 18:29:41

Zbogom, Penka, nasvidenje, Susi

ehf

Razočaranje je bilo preveliko, Andrea Penezić je po debaklu in neprespani noči rekla zbogom reprezentanci. Pri vsega 29 letih.

Ena najboljših, če ne kar najboljša hrvaška rokometašica zadnjega desetletja se od kockastega dresa poslavlja brez velikega rezultata, brez medalje. "To je to, ne bom se več odzivala na reprezentančne pozive. Me, izkušenejše, bi to storile že prej, a vendarle se je igralo na Hrvaškem in to nas je držalo skupaj. Seveda je največja čast igrati za svojo državo, a zdaj nima več smisla, mislim, da je nastopil čas za mlajše. Ponoči nismo zatisnile očesa, zelo smo razočarane, a z leti smo se že navadile na vsa ta silna razočaranja."

Penka bržkone ne bo edina, ki bo pomahala reprezentančnemu dresu v slovo. Tatari, Horvat, Zebić, pred novim hrvaškim selektorjem, poslovil se bo namreč tudi Canjuga, bo vse prej kot lahka naloga.

Poslavlja se še ena stara znanka Krima Susann Müller, a ne od dresa z državnim grbom, ampak "le" od prvenstva. Odigrala je vsega eno tekmo, znova so se pojavile bolečine v načetemu prstu, stanje se je poslabšalo, Nemci se niso želeli igrati z njenim zdravjem in Müllerjeva je pospravila kovčke ter se vrnila v Györ.