© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
11.12.2014 11:23:25

Infarktna. Brez pretiravanja

vszi

V športu velikokrat pretiravamo, ko govorimo o infarktnih končnicah, a zadnje sekunde obračuna med Chamberyjem in Tremblayem res niso bile za tiste s šibkim srcem.

Bil je to izenačen dvoboj, v drugem polčasu pa so bili vseskozi, tudi po zaslugi vratarja Aljoše Rezarja, korak, dva spredaj gostje iz Tremblayja. Pravzaprav so imeli ob vstopu v zadnjo minuto dva gola naskoka, a Edin Bašić je znižal za minus ena, vratar Yann Genty pa je na to trinajst sekund pred koncem ubranil strel Romainu Ternelu. Domačim je ostalo trinajst sekund za, kar so mislili, zadnji napad, v polje so namesto vratarja poslali dodatnega igralca, Melvyn Richardson, sin slovitega Jacksona, pa je s čudovito pirueto zabil enega najlepših golov tekme. Za navdušenje na tribuni in delitev točk, vsaj tako so mislili v taboru domačih.

S tem pa se niso strinjali rokometaši Tremblayja na čelu z Remijem Saloujem. Vsega štiri sekunde so zadostovale, da je Rezar pobral žogo iz mreže, jo podal Salouju in da je ta zabil gol v nebranjeno mrežo ter poskrbel za zaključek, o katerem se bo še dolgo govorilo.