© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
16.12.2014 10:43:32

Vrnitev odpisanih drugi del

Grega Wernig

Da se je znašel na seznamu, je nedvomno presenečenje. Ne sicer zaradi tega, ker ima njegov zadnji nastop že dolgo brado in ker po odlikah morda ne bi sodil tja, ne, pomisleke vzbujajo oziroma so vzbujale novice iz Nemčije. Na spletni strani njegovega kluba Mindna namreč navajajo, da bo/bi moral zaradi poškodbe ramena počivati vsaj šest tednov.

Bilo je na tekmi s Kielom, ko je dobil udarec v ramo. "Miladin ima natrgane vezi v desnem ramenu. Na srečo ne bo potrebna operacija, ampak bomo poškodbo zdravili na konzervativen način, s terapijami," je pred natanko tednom dni sporočil klubski zdravnik, doktor Jörg Pöhlmann. Kot vse kaže, je v naslednjih dnevih prišlo do izboljšanja stanja, če ne kar korenitega zasuka, magnetna resonanca naj bi pregnala skrbi, in kot zagotavlja vodja slovenske reprezentance Uroš Mohorič, bo Diko, kot se glasi vzdevek celjskega hrusta, po novem letu prišel pod Pohorje.

Miladin Kozlina

Rojen: 11. februar 1983
Igralno mesto: levi zunanji
Klub: Minden (Nemčija)
Višina/teža: 198 cm/115 kg
Število nastopov v rep.: 105
Število golov za rep.: 235
Debitiral: 18. oktobra 2002

miladin kozlina

Dolgo ga ni bilo zraven, bilo je pred skoraj petimi leti na EP v Avstriji, ko si je nazadnje nadel dres s slovenskim grbom, v katerem je sicer zbral prek sto nastopov in zabil še enkrat toliko golov. Potem ga ni bilo več zraven, vmes so ga povezovali celo s črnogorsko izbrano vrsto, tudi tokrat pa, roko na srce, bržkone ne bi dobil priložnosti, če ne bi bila poškodovana njegov klubski soigralec Nenad Bilbija ter Borut Mačkovšek.

In Denić je ob pomanjkanju manevrskega prostora v reprezentančno družino podobno kot pred meseci Klemna Cehteta zdaj vnovič povabil še Kozlino, ki se je sicer na širšem seznamu znašel že pred dobrim letom dni, pred neuspešnim zaključkom kvalifikacij za EP 2014.

Čeprav klub ne blesti in pluje v nemirnih vodah, sam v Mindnu pod taktirko hrvaškega stratega Gorana Perkovca igra veliko in igra dobro, v nasprotju z obdobjem v Skopju ne le v obrambi, ampak tudi v napadu, navsezadnje je četrti strelec ekipe.

V izbrani vrsti je debitiral z rosnimi devetnajstimi leti, zaigral na treh svetovnih prvenstvih (2003, 2005, 2007), in čeprav morda njegova kariera zaradi takšnih ali drugačnih razlogov nikoli ni dosegla višin, kot so mu jih prerokovali, pa je s svojim stasom in topom v desnici nedvomno lahko še vedno uporaben.

Po Klemnu Cehtetu se v reprezentančno jato vrača še en izgubljeni sin.

Nima zagotovljenega mesta med šestnajsterico, ki bo 14. januarja iz Zagreba poletela proti Dohi, pravzaprav ravno nasprotno, pot na svoje četrto svetovno prvenstvo si mora še izboriti. A pri 31 letih je še premlad za dokončen odpis in reprezentančni izbris, pravzaprav je v najboljših letih. Priložnost je torej tu, vse drugo je v njegovih rokah.