© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
16.12.2014 20:55:28

Gorenje zanesljivo med štiri

Nikola Miljković

Gorenje si je kot prvo izborilo mesto na zaključnem turnirju, ki bo konec marca prihodnje leto. Velenjčani so v torek slavili v Trebnjem, preostali trije četrtfinalni obračuni bodo v sredo.

Velenjčani so v Trebnjem vodili večino srečanja, že ob polčasu s šestimi goli, tudi v nadaljevanju pa oslabljenim domačinom niso pustili blizu. Ob vrnitvi v domači kraj je bil še enkrat več navdahnjen Staš Skube (6 golov), Janez Gams jih je dodal 5, pri domačih je bil najučinkovitejši Jaka Ferkulj (7).

Navkljub majhni, če ne kar nični rezultatski negotovosti, se pravi rokometni praznik obeta v Brežicah, ne zgodi se ravno pogosto, da v goste pride aktualni državni in pokalni prvak. In če so Celjani izrazit favorit v dvoboju s Posavčani, katere vodi nekdanji rokometaš Krke in Krškega Ale Kukavica, pa sta precej bolj negotova preostala dva dvoboja.

PO ŠESTIH LETIH ZNOVA TUDI IZ B RAZREDA
Koper se v obračun s Krko podaja samozavesten, na krilih velike serije, nanizal je namreč reci in piši 36 zmag, kar je niz brez primere na sončni strani Alp. Nazadnje so Rapotec, Vran, Bratković in ostala koprska druščina klonili pred več kot letom dni, sredin večer pa bo Primorcem dal tudi določene odgovore, ali je koprski rokomet že zrel za uvrstitev oziroma bolje rečeno vrnitev v elitno ligo, kateri je sicer iz kroga v krog, iz tedna v teden bliže. Na drugi strani bo nepredvidljiva novomeška zasedba, ki igra po sistemu toplo hladno, pa je tako denimo sposobna z ducat zadetki kloniti v Škofji Loki, le teden dni kasneje pa zanesljivo slaviti na Kodeljevem.

In potem je tu še obračun dveh B-ligašev, kjer vloga – vsaj glede na prvenstveno lestvico – pripada domačim Dolanom. Kdorkoli bo boljši v sredinih šestdesetih minutah, že zdaj je jasno, da bo na zaključnem turnirju prvič po letu 2009 in takrat vzpenjajočem se Mariboru znova nastopil B-ligaš.


ČETRTFINALE

Trimo - Gorenje 29:37 (15:21)
(Ferkulj 7, Skol 6, Sušin 4, Sašek 4; Skube 6, Gams 5, Božovič 4, Szyba 4, Dujmovič 4)
Koper 2013 - Krka (sreda, 19.00)
Dol TKI Hrastnik - Črnomelj (sreda, 19.00)
Brežice - Celje PL (sreda, 19.30)