© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/ru
STA/ru
04.09.2014 10:38:57

V Ilirski Bistrici za superpokal

Arsen Perić

Ilirska Bistrica letos praznuje 50 let rokometa na Bistriškem, v sklopu tega jubileja pa bo v soboto, gostila superpokalno tekmo, ki bo na nek način pomenila uvod v novo sezono ženskega prvenstva.

Premiero no tekmo bosta odigrala Krim Mercator in Zagorje GEN-I, začela pa se bo ob 19.30.

Rokometni klub Ilirska Bistrica bo dogodek pripravil v sodelovanju z RZS. Krimovke so navkljub precejšnji kadrovski preobrazbi v prednosti, varovanke Marte Bon pa na nasprotni strani čakajo srčne in vselej trdožive igralke iz Zagorja, v zadnjih sezonah edine dostojne tekmice serijskih državnih in pokalnih prvakinj.

Državno prvenstvo se bo začelo 20. septembra, Ljubljančanke pa bodo ligo prvakinj začel sredi oktobra. V skupini A se bo pomeril z Dinamom iz Volgograda in avstrijskim Hypom, tretji tekmec pa bo znan po kvalifikacijskem turnirju, ki bo med 20. in 21. septembrom v Leipzigu.

Na tem bodo poleg domače ekipe nastopili še madžarski Ferencvaros, beloruski Minsk in nizozemski Sercodak Dalfsen. Zagorje bo na evropsko sceno zakorakalo sredi novembra, ko se bo v 3. krogu pokala EHF pomerilo z danskim Esbjergom.